Král braku Uwe Boll se po letech vrací

Král braku Uwe Boll se po letech vrací | Fandíme filmu
Boll Kino Beteiligungs GmbH & Co. KG
Autor „hitů“ jako Postal, BloodRayne nebo House od Dead po delší době znovu točí.

Určitě si na toho člověka vzpomenete. Uwe Boll, německý režisér, který dlouhodobě byl terčem posměchu. Jeho dosavadní asi třicetiletá kariéra měla zvláštní specifika. Drtivá většina filmů, které zrežíroval (Postal, House od Dead, BloodRayne, Alone in the Dark, Far Cry...), je slabá, až příšerná (k tomu připočtěte několik málo průměrných). Těch filmů natočil hodně – stihl jich asi tři desítky. A natočil je na motivy známých videoher, takže se o snímcích mluvilo víc, než kdyby šlo o nějaká no-name béčka.

Navzdory nízkým hodnocením a nevýrazným tržbám se Bollovi dařilo točit další a další snímky, protože chytře dokázal využívat německého systému státních dotací. A herní společnosti mu navzdory mizerné reputaci dál a dál prodávaly práva jednoduše proto, že dlouhou dobu hry byly považovány za jakési spotřební zboží, které si nezaslouží nějaký větší respekt. Velký Hollywood o značky nejevil zájem a herním společnostem se hodily peníze navíc, které z licencování získaly.

K Uweho nechvalné proslulosti napomohlo také jeho neomalené chování, kdy s chutí urážel všechny a všechno a hlásal svoji vlastní výjimečnost. Známý je třeba jeho kousek, kdy několik filmových kritiků vyzval na boxerský souboj. Nakonec už se mu už nedařilo další filmy financovat, a tak v roce 2016 oznámil ukončení kariéry.

Po letech je ale Boll z ničeho nic zpátky a to s docela překvapivou látkou. Natočí snímek Ness, jenž bude pojednávat o Eliotu Nessovi, speciálním agentovi, jenž je známý tím, že dopadl Ala Capona. To vykreslil slavný snímek Nesmiřitelní. Boll se zaměří na pozdější období Nessovy kariéry, kde se snažil polapit sériového vraha (řečeného „Řezníka“) z Kingsbury Run v Clevelandu. Scénář podle skutečných událostí napsal Scott Bain. Na realizaci se nějak záhadně podařilo sehnat 25 milionů dolarů. Momentálně probíhá casting a natáčet se má v příštím roce. V mezičase Boll zřejmě uvede snímek Hanau, který natočil už loni v Německu. Film pojednává o skutečné události, kdy zabiják zahájil střelbu do davu.

Titulní foto: Uwe Boll při natáčení filmu Postal

Zdroj: The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest