Darkman: Podle režiséra Raimiho může vzniknout pokračování

Darkman: Podle režiséra Raimiho může vzniknout pokračování | Fandíme filmu
Universal
Po Doctoru Strangeovi 2 se Sam Raimi může pustit do pokračování svojí kultovky.

Režisér Sam Raimi momentálně slaví úspěch s Doctorem Strangem v mnohovesmíru šílenství. Recenze nejsou nadšené, ale rozhodně jsou nadprůměrné. A tržby snímek rovnou pasují do pozice regulérního hitu a to nejen pandemické éry, ale obecně. Uvidíme, jakého projektu se Raimi chopí příště, ale zcela vyloučená není varianta, že natočí pokračování Darkmana.

Pro magazín The Wrap Raimi řekl, že ve studiu Universal se skutečně interně jedná o tom, že by pokračování mohlo vzniknout. Projekt dokonce má svého producenta. Raimi si myslí, že to je fajn, nicméně zatím kvůli natáčení Doktora Strange neměl vůbec čas vyslechnout si námět nebo se projektem jakkoliv zaobírat. Takové vyjádření můžeme chápat tak, že Raimi se osobně k projektu připojí za předpokladu, že jej hodně zaujme scénář, jinak je ale podstatné především to, že se na novém Darkmanovi pracuje a studio Universal se pokusí (s jakýmkoliv režisérem) známou značku po letech opět oživit.

Darkman vznikl v roce 1990. Sam Raimi měl tehdy po svých nezávislých hororech chuť natočit pro některé z hollywoodských studií komiksový film. Nepodařilo se mu ale získat práva ani na Batmana, ani na The Shadowa, a proto se rozhodl napsat vlastní povídku o Darkmanovi a na jejím základě připravit celovečerní film.

Snímek skládal poctu klasickým hororům Universalu z 30. let minulého století. Liam Neeson v něm hrál vědce, kterého brutálně napadl a zohavil mafián, co měl nevyřízené účty s jeho přítelkyní, právničkou. Snaha o uzdravení popálenin selže, avšak hrdina díky nim získává nadlidské síly. Bohužel však látky ovlivní také jeho psychiku, a tak začíná být mentálně nestabilní a v touze po pomstě pronásleduje ty, kteří jej znetvořili.

Snímek slavil relativní úspěch a stal se menším kultem. Dal vzniknout dvěma videopokračováním, komiksům, hračkám i videohrám. Rozhodně tedy v rámci značek chtivého Hollywoodu jde o jméno, které by se dalo ještě využít.

Foto: Původní Darkman (1990)

Zdroj: The Wrap

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest