Herec Sean Penn točí na Ukrajině dokument o aktuálním dění

Herec Sean Penn točí na Ukrajině dokument o aktuálním dění | Fandíme filmu
Volodymyr Zelenskyj
Penn už delší dobu mapuje eskalaci napětí v regionu a neopustil zemi ani po zahájení ruské ofensivy.

Sean Penn je dobře známý americký herec, který se může pochlubit dvěma Oscary (Tajemná řeka, Milk), další řádkou nominací a rolemi v mnoha prestižních filmech předních tvůrců. Vedle hraní také režíruje, přičemž jeho nejznámějším a nejúspěšnějším počinem je Útěk do divočiny z roku 2007. Aktuálně filmový svět překvapila zpráva, že je Penn na válkou zmítané Ukrajině, kde točí dokumentární film.

Informace se rozšířila přímo skrz sociální sítě ukrajinských úřadů, které hovoří o tom, jak jsou vděčné za to, když se do světa šíří pravda o ruské invazi. Penn už několik měsíců točí dokument o eskalujícím napětí v regionu, přičemž už loni v listopadu byl osobně ve východoevropské zemi natáčet obrazový materiál. Začátkem týdne se vrátil do Kijeva, aby v natáčení pokračoval a v zemi setrval i poté, co ruské jednotky zaútočily na Ukrajinu. Na podzim Penn hovořil s místními novináři či vojáky a podíval se poblíž frontové linie v Doněcku. Včera se účastnil tiskové konference prezidenta Volodymyra Zelenskyje.

Penn snímek připravuje pro mediální společnost Vice. Vždy se profiloval jako angažovaný aktivista, když vystupoval proti prezidentu Bushovi, pomáhal obětem hurikánu Katrina či zemětřesení na Haiti anebo pořídil kontroverzní interview s mexickým drogovým bossem El Chapem.

Foto: Volodymyr Zelenskyj

Zdroje: Daily Mail, Deadline, agentura AP, Volodymyr Zelenskyj

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest