Parker: Robert Downey Jr. a Shane Black chystají drsnou kriminálku

Parker: Robert Downey Jr. a Shane Black chystají drsnou kriminálku | Fandíme filmu
Marvel Studios
Pánové se po Kiss Kiss Bang Bang a Iron Manovi 3 opět scházejí. Stejnou postavu už hrál např. Mel Gibson.

Robert Downey Jr. a Shane Black jsou jako jedna ruka. Potkali se při natáčení krimi komedie Kiss Kiss Bang Bang, která byla pro oba výjimečná. Downey tu dostal jednu z prvních šancí k návratu do první ligy, poté, co mu řadu let Hollywood kvůli jeho předchozím drogovým problémům nedůvěřoval. Pro úspěšného scenáristu Blacka šlo o první režijní zkušenost. Ze snímku se stal menší hit, oba pánové se spřátelili a po letech se opět sešli při natáčení Iron Mana 3. To už byl regulérní blockbuster a oběma v té době ležel Hollywood u nohou.

Momentálně jak Robet tak Shane procházejí určitou fází ochladnutí. Posledním Blackovým filmem byl slabě přijatý Predátor: Evoluce, posledním Downeyho projektem je vyloženě slaboučký Dolittle. Minimálně na Roberta v dohledné době čeká hned několik zajímavých projektů (například Oppenheimer Christophera Nolana), to ale nic nemění na tom, že se pánové jistě rádi opět shledají.

Podle informací filmového reportéra Matta Belloniho se herec s režisérem spojili, aby pro Amazon Prime Video připravili film (sérii filmů) o Parkerovi. Parker (jeho křestní jméno není nikdy zmíněno) je protagonistou románové série Richarda Starka, což je pseudonym spisovatele Donalda E. Westlakea. Parker je profesionální zločinec a knížky s ním jsou vlastně dost pochmurné čtení. Jsou podané vážně, bez nějakého pomrkávání na čtenáře, většího smyslu pro humor či naděje. Samotný Parker je vzácným případem antihrdiny, který se nikdy žádným způsobem nepolepší. Neučiní pokání, nenajde nápravu, nepropůjčí své schopnosti ke konání vyššího dobra. Je to zloděj, který se neštítí vraždy, pokud ji považuje za nezbytnou. Jeho pozitivními kvalitami jsou především jeho extrémní profesionalita, fakt, že násilí nevyvolává (většinou se jen brání), neochota zradit své parťáky, pokud oni nezradí jeho jako první, a především to, že všichni kolem něho jsou většinou ještě daleko zkaženější.

Downeyho často známe v rolích odlehčených hrdinů a Black je také obvykle autorem scénářů s komediálním prvkem. Uvidíme, zda si látku přizpůsobí obrazu svému, anebo si oba chtějí zkusit novou polohu. Postavu Parkera už v minulosti hrála celá řada nejrůznějších herců. Jmenovitě Lee Marvin (Bez okolků), Robert Duvall (Černá výprava), Mel Gibson (Odplata) nebo Jason Statham (Nelítostný Parker). Pokud by první snímek byl úspěšný, může jich vzniknout celá řada – původních románů vyšlo více než dvacet. Robert produkuje se svojí manželkou Susan Downey a s Joelem Silverem (Smrtonosná zbraň, Predátor, Komando, Poslední skaut, Matrix).

Foto je ilustrační – Zákulisí Iron Mana 3

Zdroj: Matt Belloni

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest