Mission: Impossible 8 má uzavřít špionážní kariéru Toma Cruise

Mission: Impossible 8 má uzavřít špionážní kariéru Toma Cruise | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Mission: Impossible 7 kvůli pandemii brutálně přestřelila rozpočet.

Magazín Variety pořádně vyždímal svoje zákulisní zdroje a přinesl důkladný pohled do zákulisí Mission: Impossible. Co jsme se dozvěděli? Nejzajímavější je, že Mission: Impossible 7 a 8 skutečně mají být dvě půlky jednoho příběhu. Sedmička má skončit cliffhangerem. V případě Toma Cruise by to skutečně mohlo znamenat, že agent Hunt opravdu bude někde viset na vlásku a namísto rozuzlení se dočkáme pouze nápisu „pokračování příště“.

Právě provázání dvou filmů by mělo být důvodem pro to, proč se odsouvá premiéra sedmičky. Cruise údajně chce nejprve dokončit osmičku, aby bylo jisté, že na sebe oba filmy budou perfektně navazovat. Perfekcionismus je v tomhle případě pochopitelný dvojnásob, protože podle informací Variety by příběh ze 7. a 8. filmu měl být pro Ethana Hunta poslední. (Aniž bychom tušili, zda do budoucna značka plánuje pokračovat bez Cruise, anebo jsou tyhle úvahy prozatím příliš daleko).

Prapůvodně se oba filmy měly točit zároveň, tenhle plán byl ale zrušený a natáčení obou snímků protáhla pandemie. Právě nejrůznější průtahy se přinejmenším v případě sedmičky výrazně podepsaly na nákladech filmu. Zatímco Mission: Impossible 6 stála 190 milionů, sedmička přišla na milionů 290! Další díl samozřejmě mohl být sám o sobě už od počátku zamýšlený jako dražší, nicméně jde o brutální nárůst.

Co za zdražením stojí? Kvůli covidu byla produkce celkem sedmkrát pozastavena. Kdykoliv netočíte, platíte delší dobu výplatu pro štáb, pokud si jej chcete udržet. Platíte delší dobu ubytování a stravu. Veřejná místa, u nichž jste zaplatili pronájem, si musíte najmout znovu. Nebo v horším případě musíte natáčení přesunout úplně jinam a náklady vynaložené na jednom místě přijdou vniveč. To se stalo hned první den natáčení v únoru 2020 v italských Benátkách. Úřad zavřely celou zemi a filmaři museli zrušit komplikovanou scénu s procesím lidí v maskách.

Produkční společnost Skydance byla ochotná doplatit náklady maximálně do výše 240 milionů, zbylých 50 tak distributor Paramount musel doplatit z vlastní kapsy, jinak by se film nepodařilo dokončit. Společnosti se snaží dostat část peněz zpět z pojišťoven, ale řešení pojistných událostí se vleče. Snímek má do budoucna navíc jeden zásadní problém, který sdílí se zbytkem Hollywoodu. Americká studia si zvykla spoléhat na příjmy z čínského trhu. Čína však zahraniční filmy nasazuje do kin méně a méně, a tak by tenhle příjem mohl chybět i Mission: Impossible.

A i kdyby byl nakonec ze sedmičky hit, nikdy nebude pro studio příliš výdělečná, protože značnou část výdělků si pro sebe odkrojí Tom Cruise. Ten má podepsanou tak výhodnou smlouvu, že například u filmu Mission: Impossible – Fallout si přišel dohromady asi na 50 mega. Za Cruisova panování také značka stojí na cestování kolem světa, natáčení na skutečných lokacích a drahém nacvičování drahých kaskadérských kousků. Je tedy docela dobře možné, že v momentě, kdy se za Cruisem po osmičce zavřou dveře, tak značka nabere úplně jiný (levnější) směr.

To je ale ještě daleko. Zatím čekáme na premiéru sedmičky (13. 7. 2023) a na začátek natáčení osmičky, k němuž dojde každým dnem v Jihoafrické republice.

Foto: Paramount

Zdroj: Variety

Galerie: 7

Mission: Impossible 8 má uzavřít špionážní kariéru Toma Cruise | Fandíme filmu Mission: Impossible 8 má uzavřít špionážní kariéru Toma Cruise | Fandíme filmu Mission: Impossible 8 má uzavřít špionážní kariéru Toma Cruise | Fandíme filmu Mission: Impossible 8 má uzavřít špionážní kariéru Toma Cruise | Fandíme filmu Mission: Impossible 8 má uzavřít špionážní kariéru Toma Cruise | Fandíme filmu Mission: Impossible 8 má uzavřít špionážní kariéru Toma Cruise | Fandíme filmu Mission: Impossible 8 má uzavřít špionážní kariéru Toma Cruise | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest