Pinocchio od del Tora se ukazuje v první ukázce

Pinocchio od del Tora se ukazuje v první ukázce | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Jedna ze dvou letošních adaptací slavné Italské knihy pro děti se představuje.

První ukázku z chystaného Pinocchia od Guillerma del Tora nám představil Netflix, pro nějž mexický režisér tento svůj vysněný projekt vytváří. Příběhy dřevěného chlapce ve filmu obživnou pomocí stop-motion animace, kterou využil např. Tim Burton ve filmech Mrtvá nevěsta či Ukradené Vánoce, v Česku pak tento styl známe především díky legendárnímu Jiřímu Trnkovi. Pro Oscarového del Tora se pak jedná o debut na poli animovaných filmů, jenž uvidíme tento rok v prosinci, jak se dozvídáme z prvního teaseru.

Ve zhruba půlminutové ukázce pak potkáváme postavu Sebastiana J. Cricketa, kterého namluvil Ewan McGregor. Ten nás bude provázet jako vypravěč skrze příběhy dřevěného chlapce Pinocchia, které by v podání del Tora měly mít o něco temnější tón než všem známé Disneyho zpracování. To ostatně naznačuje i krátký monolog provázející teaser, který uvádí že „ač si myslíme, že příběh známe, není tomu tak“. Z dřívějška víme, že film bude zasazený do nacistické Mussoliniho Itálie, a bude sledovat Pinocchia jako „perfektního vojáka, který nemá strach, bez otázek následuje rozkazy a má všechny předpoklady být skvělým vojákem“, jak již dříve řekl k filmu jeden z účinkujících herců Ron Perlman.

Za mě vypadá ukázka velmi příjemně, tento druh animace mám velmi rád stejně jako režiséra del Tora, a na snímek se opravdu těším. Zajímavé bude také srovnání se snímkem, který na stejné téma připravuje Robert Zemeckis, a jenž by měl být spíše tradiční adaptací Pinocchiových dobrodružství.

Akademií oceněný reřisér Guillermo del Toro představuje svoji verzi klasického Italského příběhu o Pinocchiovi v hudebním stop-motion dobrodružství. Příběh sleduje rozpustilé dobrodružství Pinocchia a jeho hledání vlastního místa ve světě.

Film nabízí hvězdné hlasové obsazení v podobě Ewana McGregora jako Cricketa, Davida Bradleyho jako Geppetta a Gregoryho Manna jako Pinocchia. Dále se svým hlasem účinkují Finn Wolfhard, Cate Blanchettt, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Christoph Waltz, Tilda Swinton a Burn Gorman.

Zdroj: Netflix

Foto: Netflix

Galerie: 6

Pinocchio od del Tora se ukazuje v první ukázce | Fandíme filmu Pinocchio od del Tora se ukazuje v první ukázce | Fandíme filmu Pinocchio od del Tora se ukazuje v první ukázce | Fandíme filmu Pinocchio od del Tora se ukazuje v první ukázce | Fandíme filmu Pinocchio od del Tora se ukazuje v první ukázce | Fandíme filmu Pinocchio od del Tora se ukazuje v první ukázce | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest