Kleopatra: Gal Gadot slibuje příběh, jaký současný svět potřebuje slyšet

Kleopatra: Gal Gadot slibuje příběh, jaký současný svět potřebuje slyšet | Fandíme filmu
Warner Bros.
Představitelka Wonder Woman slibuje, že její film nebude jen o tom, jak byla vládkyně Egypta sexy.

Je to více než rok, co jsme se dozvěděli, že si Gal Gadot (představitelka Wonder Woman) zahraje Kleopatru, slovutnou historickou vládkyni Egypta. Skoro rok bylo ticho, pak se ukázalo, že Gadotina parťačka Patty Jenkins nebude mít čas snímek natočit a namísto ní byla angažována Kari Skogland, režisérka známá především pro její práci na minisérii The Falcon and The Winter Soldier. Gadot nedávno hovořila s magazínem InStyle a podle jejích slov nastal čas, kdy svět potřebuje příběh Kleopatry slyšet:

Nemohu prozradit příliš, ale můžu vám říct, že chystáme velkou oslavu Kleopatry a jejího příběhu. Nechceme ukazovat pouze to, jak byla sexy a přitažlivá, ale také jak byla inteligentní, jakou byla mistryní strategie a jak její odkaz ovlivňuje dodnes náš svět. Viděla jsem všechny filmy s Kleopatrou, ale domnívám se, že vyprávíme příběh, který současný svět potřebuje slyšet.“

Je určitě fajn, když filmaři nechtějí klouzat jenom po povrchu a mají snahu ve svých dílech nabídnout něco hlubšího. Na druhou stranu zrovna Gal Gadot nemá s aktivismem nejlepší zkušenosti. Když se naposledy pokoušela burcovat svět, bylo z toho na začátku pandemie video, ve kterém celebrity zpívaly Imagine od Beatles. Mělo to být povznášející, většina internetu se však videu vysmála a Gadot už se od té doby stačila omluvit a připustit, že celá akce byla tehdy dost nešťastná.

Patty Jenkins dál pracuje na filmu jako producentka, scénář napsala Laeta Kalogridis. Kleopatra byla nejmocnější vládkyně Egypta (69 - 30 př. n. l.), pocházela z panovnického rodu Ptolemaiovců, jejím spojencem se stal římský vládce Julius Caesar a později měla poměr i s římským vojevůdcem Marcem Antoniem. Nejslavněji egyptskou vládkyni v minulosti ztvárnila Elizabeth Taylor, přičemž Kleopatra z roku 1963 si odnesla z devíti oscarových nominací čtyři sošky a ve své době byla nejdražším filmem.

Foto je ilustrační - Gal Gadot jako Wonder Woman

Zdroj: InStyle

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest