Studio 666: Kapela Foo Fighters natočila horor, pusťte si upoutávku

Studio 666: Kapela Foo Fighters natočila horor, pusťte si upoutávku | Fandíme filmu
Open Road Films
Zobrazit další 4 obrázky
První teaser trailer představuje střet Davea Grohla a jeho party s prokletým domem.

Kapela Foo Fighters už je na scéně dobré čtvrtstoletí. Dneska už je velká část publika bere jako takový ten neprovokativní, nekomplikovaný rock and roll pro tatíky, ale to nic nemění na tom, že jde o partu sympaťáků, co všechno dělá s chutí. Během své letité kariéry nad konkurencí často vyčnívali extrémně zábavnými videoklipy, které se často nesmířily jen s klasickým hraním na nástroje před zaměnitelným pozadím, ale ve své podstatě to byly vlastně takové mikro filmy. A teď si kapela udělala radost a natočila film celovečerní.

Skupina přitom zůstala věrná své dosavadní historii, když natočila hororovou komedii Studio 666. Humor a nadsázka jsou Foo Fighters vlastní a horor jim také není cizí. Rock je často spojován s temnými silami (stárnoucími puritány seriózně, samotnými rockery jako zábavná image). Některé klipy Foo Fighters už v minulosti měly trochu temnější nádech a frontman Dave Grohl si nejednou zahrál Ďábla, většinou ve spojitosti se spřátelenou kapelou Tenacious D (ať už v jejích klipech nebo celovečerních filmech).

Jak můžete vidět ve zveřejněném teaseru, kapela se ve snímku Studio 666 vydává natáčet novou desku do domu na okraji Los Angeles, který je posedlý démony. Jakmile Grohl spustí na magnetofonu přetáčení, posedne jej zlý duch a zábava začíná. Kapela se ve sníku snaží dokončit novou desku a přitom bojovat s nadpřirozenem a zachránit si životy. Foo Fighters film natočili ve stejném domě, kde nahrávali svou poslední desku Medicine at Midnight. Grohl byl při natáčení přesvědčený, že v domě straší a to inspirovalo celovečerní snímek. Vedle toho se kapela zhlédla v hororových komediích 80. a 90. let (nejvíc je v ukázce cítit asi inspirace sérií Evil Dead).

Ve filmu hrají jednotliví členové kapely – Dave Grohl, Nate Mendel, Pat Smear, Taylor Hawkins, Chris Schiflett a Rami Jaffee. Kromě nich ve Studio 666 vystupují také Will Forte (MacGruber, The Last Man on Earth), Jeff Garlin (Goldbergovi), Jenna Ortega (Jane the Virgin, TY) nebo Leslie Grossman (American Horror Story). Námět vymyslel sám Grohl, scénář napsali Jeff Buhler (Řbitov zviřátek) a Rebecca Hughes. Režíroval BJ McDonnell, který se živí především jako kameraman, ale zrežíroval také několik reklam a videoklipů, popřípadě celovečerák Hatchet III. Film bude uvedený do amerických kin 25. února, uvidíme, jak se bude následně dál šířit.

Podklady a foto: Foo Fighters a Open Road Films

Galerie: 5

Studio 666: Kapela Foo Fighters natočila horor, pusťte si upoutávku | Fandíme filmu Studio 666: Kapela Foo Fighters natočila horor, pusťte si upoutávku | Fandíme filmu Studio 666: Kapela Foo Fighters natočila horor, pusťte si upoutávku | Fandíme filmu Studio 666: Kapela Foo Fighters natočila horor, pusťte si upoutávku | Fandíme filmu Studio 666: Kapela Foo Fighters natočila horor, pusťte si upoutávku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest