The Division: Dlouho odkládaný pandemický spektákl je konečně na cestě

The Division: Dlouho odkládaný pandemický spektákl je konečně na cestě | Fandíme filmu
Ubisoft
Adaptace populární videohry je po mnoha odkladech na obzoru.

Videohra The Division si získala u hráčů dostatečně velký úspěch na to, aby kolem značky zavětřil Hollywood. Do hlavních rolí se podařilo získat prvotřídní hvězdy – Jakea Gyllenhaala a Jessicu Chastain. Režiséři se však postupně různě měnili a kvůli nabitým diářům všech zúčastněných se projekt neustále odsouval.

Nejnověji má film režírovat Rawson Marshall Thurber. A ten pro The Playlist řekl, že tentokrát bychom se snad bez dalších odkladů konečně obejít mohli. Na otázku, zda se konečně projekt pohne kupředu řekl:

Ano, jednoznačně! Je to můj příští film. Právě jsme dokončili úpravy scénáře a všechno připravujeme tak, abychom během roku mohli natáčet. Po tom, co jsem konečně dokončil Red Notice ještě udělám několik úprav scénáře a pak se do toho snad pustíme. Jake Gyllenhaal a Jessica Chastain jsou pro projekt zapálení. Já miluji hru. Sám jsem ji hrál. Pořád se musím přesvědčovat, že to není jen sen. Nemůžu uvěřit, že dostanu příležitost zfilmovat The Division a už se nemůžu dočkat, až se do toho pustíme.“

Potěší, že je režisér do projektu zapálený, zároveň je tu ale několik úskalí. Tak především samotný Thurber. V minulosti točil vydařené komedie jako Vybíjená nebo Millerovi na tripu. Jakmile se ale pustil do natáčení akčních filmů s The Rockem (Centrální inteligence, Mrakodrap, Red Notice), už to nikdy nebylo ono. Možná prostě nemá pro akční žánr ty správné buňky… A pak je otázkou také to, jak publikum přijme v současnosti snímek, který se točí kolem smrtící epidemie neštovic. Opravdu budou chtít diváci na něco takového chodit do kina, když to mají pořád na talíři ve zprávách?

V The Division drtivou část populace New Yorku zasáhne nákaza neštovic a v ulicích následně zavládl pořádný zmatek. Do akce byli povoláni agenti tzv. Divize, která má za úkol dostat situaci pod kontrolu na Manhattanu a přijít na kloub tomu, kdo onen virus vypustil. 

V hlavních rolích filmu na motivy videohry se objeví Jake Gyllenhaal a Jessica Chastain. Režíruje Rawson Marshll Thrurber. Film uvede Netflix.

Foto: Ubisoft

Zdroj: The Playlist

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest