Riddick: Plnohodnotný trailer je tady

Riddick: Plnohodnotný trailer je tady | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Vin Diesel je konečně zpátky v akci. Navíc pro vás máme nejnovější obrázky a podrobnosti o IMAX konverzi. AKTUALIZOVÁNO o další plakát a fotky

Nějaký čas to vypadalo, že trailer na Riddicka uvidíme společně s premiérou Rychle a zběsile 6, což by dávalo smysl, protože se studio stejně bude snažit tohle spojení využít na maximum. Pak se ale objevily zvěsti, že se upoutávka promítá před Velkým Gatsbym (přečtěte si naši čerstvou recenzi) a teď je z ničeho nic venku! A podle předkládaných záběrů nás čeká béčková zábava, určená primárně věrným fanouškům.

David Twohy si je moc dobře vědom, že jeho rozpočet je minimální, a v traileru je to celkem patrné, nicméně se nenechá nijak omezovat a i za malý peníz se pokouší servírovat co nejvíc muziky. To co neutáhne rozpočet, bude evidentně maskovat silná stylizace, sázka na lehce hororovou atmosféru a Dieslovo charisma. Tvůrci zřejmě doufají, že fanoušci budou hrát nadšeneckou hru společně s nimi a nebudou se zlobit, že kulisy nevypadají dokonale – hlavně když bude film překypovat pořádnou porcí zábavy.

V tomto ohledu osobně zůstávám zatím na vážkách. Jak už jsem naznačil, upoutávka se především snaží tvářit, že toho ve filmu bude HODNĚ, a tak hodně stříhá a zatím se nedá jednoznačně usoudit, zda nás čeká dobře natočená akce, napětí nebo alespoň množství explicitního násilí. Co se děje týče, vypadá to na další variaci na vetřelecké či predátorské příběhy, kdy nebezpečnou šelmou nejprve bude sám Riddick, který přišel o svůj trůn a jdou po něm lovci lebek, aby se později žoldáci s nebezpečným zabijákem spojili při zoufalém boji o přežití, když se na opuštěné planetce objeví smečka smrtících příšer.

Dále pro vás máme v galerii několik nejnovějších obrázků, včetně nejnovějšího banneru, na kterém si můžete povšimnout loga IMAX. Stejně tak se v jednom IMAX kině nechal vyfotografovat režisér Twohy, který fanouškům prozradil, že na konverzi do obřího formátu osobně dohlížel. Pokud režisérovu prohlášení rozumím správně, tak by měl film v průběhu promítání měnit podle potřeby velikost obrazu. Občas film uvidíme v klasickém poměru stran 2.40:1, jindy se obraz na plátně hezky roztáhne do výšky. Připomínám, že se film točil ve vysokém rozlišení na digitální kamery Arri Alexa, takže by film na obřích plátnech IMAX nemusel vypadat vůbec špatně. 3D konverze se bát nemusíte. Česká premiéra je stanovena na 5. září, avšak zda se film podívá i do pražského IMAXu, zatím není známo.

Riddick: Plnohodnotný trailer

 

Zdroje: Collider, David Twohy Blog, Riddick Facebook, VinXperience

Galerie: 8

Riddick: Plnohodnotný trailer je tady | Fandíme filmu Riddick: Plnohodnotný trailer je tady | Fandíme filmu Riddick: Plnohodnotný trailer je tady | Fandíme filmu Riddick: Plnohodnotný trailer je tady | Fandíme filmu Riddick: Plnohodnotný trailer je tady | Fandíme filmu Riddick: Plnohodnotný trailer je tady | Fandíme filmu Riddick: Plnohodnotný trailer je tady | Fandíme filmu Riddick: Plnohodnotný trailer je tady | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest