Není čas zemřít: Podle prvních ohlasů bude bondovka diváky rozdělovat

Není čas zemřít: Podle prvních ohlasů bude bondovka diváky rozdělovat | Fandíme filmu
MGM
Není čas zemřít: Podle prvních ohlasů bude bondovka diváky rozdělovat.

V noci na dnešek dostali zahraniční novináři svolení zveřejnit svoje první dojmy z bondovky Není čas zemřít. Obvykle platí, že první ohlasy bývají prakticky výhradně pozitivní a je tak docela těžké si z nich udělat skutečný obrázek o tom, zda má cenu se na novinku dál těšit. U Bonda byli recenzenti podstatně přímější a často kritičtější. Celkově byly reakce dost rozdělené.

Část kritiků byl vylože nadšená, část vyloženě otrávená, zbytek nacházel klady i zápory. Celkově se zdá, že bychom snad měli být spokojení s akční stránkou věci. Akčních scén by mělo být dostatek a vždy se spolehlivě přihlásí o slovo kdykoliv, když by divák mohl začít mít pocit, že se snímek začíná táhnout. 007 má také k dispozici celou řadu nejrůznějších technických udělátek, takže diváci, kteří mají rádi tenhle aspekt bondovské ságy, by si měli přijít na své.

Část novinářů hovoří o tom, že je snímek zkrátka rozmáchlý a vypráví ambiciózní příběh. Jiní to vidí poněkud méně smířlivě a děj označují za zbytečně překombinovaný a kvůli některým zběsilým nápadům dokonce poněkud připitomělý. Občas je tak Není čas zemřít přirovnáváno k bondovské éře Rogera Moora, jež byla prakticky celá přitažená za vlasy. To některým divákům vyhovuje, jiným naopak vůbec.

Další pak hovoří o tom, že jim takový styl vyprávění vůbec nevadí, ale problém je v tom, pokud chcete tenhle styl míchat s vážnou polohou. V některých pasážích je prý totiž Craigův pátý snímek jeho dosud nejvážnějším, nejzávažnějším a nejosobnějším dobrodružstvím. Část recenzentů si to hrozně pochvaluje, zbytku to v kontrastu s odlehčenými částmi filmu přijde dost rozpačité. Padají zmínky o tom, že je patrné, že nebyl čas kompletně vyladit scénář, a že snímku ubližuje, že se pokouší uzavřít celou éru bondovek Daniela Craiga a především nějak smysluplně napravit škody, které napáchal nevydařený snímek Spectre.

První reakce nás tak nabádají k ostražitosti a krocení očekávání. Všem fanouškům Bonda nezbývá než přát, že právě jim Není čas zemřít sedne, popřípadě, že se jim povede vychutnat si ty dobré části a přejít ty slabší. České předpremiéry dorazí do kin v noci z dneška na zítřek, krátce po půlnoci.

PS: Už se taky objevily první plnohodnotné recenze od britských novinářů, kteří jsou k Bondovi obvykle shovívavější. Podle agregátoru recenzí Rotten Tomatoes je zatím průměrná známka 7,8 z 10.

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. Česká premiéra je stanovena na 30. 9. 2021.

Foto: MGM

Zdroje: Collider, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest