Benedetta: Paul Verhoeven s chutí provokuje lesbickým dramatem z kláštera

Benedetta: Paul Verhoeven s chutí provokuje lesbickým dramatem z kláštera | Fandíme filmu
Pathé
Pusťte si nový trailer provokativního snímku, jemuž není cizí černý humor.

Paul Verhoeven je známý filmový provokatér, který si nesmírně užívá, když jeho snímky nezůstávají bez pobouřené odezvy. Dráždil extrémním násilím v RoboCopovi, erotikou v Základním instinktu či Showgirls, v Hvězdné pěchotě na oko oslavoval fašismus. Jeho nejnovější snímek, Benedetta, dráždí část veřejnosti spojením náboženství a erotiky.

Oficiální synopse českého distributora uvádí: Schopnost konat zázraky vynese charismatické Benedettě (Virginie Efira) koncem 17. století výsadní postavení v toskánském klášteře. Když její slabost pro mladou a živelnou Bartolomeu přeroste v nespoutanou vášeň, začíná hra plná intrik sahající do vyšších pater italské církve. Erotické drama legendárního Paula Verhoevena (Základní instinkt), natočené podle skutečného příběhu, si v hlavní soutěži festivalu v Cannes vysloužilo pro svou odvážnost bouřlivé reakce diváků i kritiků.

Recenze jsou vesměs pozitivní, ačkoliv vyloženě nejásají. Často je zmiňována Verhoevenova šibalská hravost, provokace, smysl pro černý humor a celková zábavnost. Jindy zase zaznívá, že kritika moci je možná až příliš polopatická a místy postrádá vypravěčskou logiku. U nás byl film uvedený na festivalu v Karlových Varech a na CSFD si hodně odnáší buď vysoký, nebo nízký počet hvězdiček, je tedy patrné, že snímek bude dost rozdělovat. Do distribuce u nás zakoupila film společnost Aerofilms, která ještě upřesní, kdy jej nasadí.

V hlavních rolích vystupují Virginie Efira, Charlotte Rampling, Daphné Patakia, Lambert Wilson a Olivier Rabourdin.

Podklady a foto: Pathé, Aerofilms

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest