The Church Of Living Dangerously: Kněz Christian Bale prodává drogy

The Church Of Living Dangerously: Kněz Christian Bale prodává drogy | Fandíme filmu
Relativity Media
Neobyčejný příběh božího služebníka, drogového dealera, alkoholika a showmana přinese na stříbrné plátno Christian Bale.

Než budete pokračovat ve čtení, tak bych vás rádi upozornil, že následující příběh není kanadský žertík, který by měl otestovat hranice vaší důvěry. Jakmile se totiž seznámíte se životem pastora Johna Leeho Bishopa, tak pochopíte, proč se možná budou někteří zdráhat uvěřit, že námětem byla skutečně každodenní realita a nikoliv přebujelá představivost hollywoodských scénáristů.

Bishop vyrůstal v chudých poměrech a už jako malý ho nutil jeho strýc účastnit se ilegálních bojových turnajů dospívajících dětí. Ze šikmé plochy ho zachránil Bůh a velké showmanské nadání. Když se následně stal pastorem, začal se zástup jeho oveček pod jeho charizmatickým vedením rychle rozrůstat. Na vrcholu jeho slávy si božího služebníka, který se nebál přinášet na svá vystoupení živého tygra, chodily poslechnout tisíce lidí. Slávu ovšem neunesl a vedle milostných aférek, alkoholu a experimentování s drogami se postupně odcizil svým věřícím. Aby toho nebylo málo, tak když jeho syn propadl heroinu, tak se Bishop rozhodl, že jediná cesta, jak porozumět mladé generaci a závislosti svého syna, vede přes to, že začne drogy brát taky. Následně začal pašovat drogy pro mexický kartel přes hranice, kde byl nakonec dopaden a odsouzen k pěti letům vězení.

Možná právě všechny tyhle těžko uvěřitelné šílenosti přilákaly do hlavní role Christiana Balea, jenž je koneckonců taky všeobecně hodně výstřední osobnost, které ale nemůžeme upřít, že se nebojí ponořit do neobyčejných a náročných rolí. Tohle bude bezesporu jedna z nich. Snímek byl inspirován článkem The Church of the Living Dangerously. Scénář píšou Charles Randolph (Sázka na Nejistotu) a Jay Roach (Bombshell).

Foto je ilustrační: Christian Bale ve filmu Pryč od pece

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest