Michael Keaton vůbec nechápe komiksové paralelní světy, do nichž vstupuje

Michael Keaton vůbec nechápe komiksové paralelní světy, do nichž vstupuje | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Ať už jde o záporáka Vultura nebo hrdinu Batmana, Keaton netuší, která bije. Ale nevadí mu to.

Michael Keaton byl u zrodu moderního superhrdinského filmu, když v roce 1989 ztvárnil Batmana ve snímku Tima Burtona. V rozhovoru pro The Hollywood Reporter však připouští, že sám komiksové filmy nesleduje a těm současným dokonce ani nerozumí. Když mu před natáčením Morbia začali filmaři vysvětlovat, co se od jeho posledního představení v roli ve světě Marvelu odehrálo, tak podle svých slov jen kýval a naprosto nechápal, o čem je řeč. Kdyby se mu někdo snažil vysvětlit kvantovou fyziku, dopadlo by to zhruba nastejno.

Když dostal scénář pro The Flashe, tak se mu vize Christiny Hodson a Andyho Muschiettiho líbila, ale koncept multiverza nechápal. Musel si scénář přečíst třikrát. Museli mu to celé několikrát vysvětlit. A Michael se dušuje, že to nemyslí nějak arogantně, že by komiksové příběhy byly pod jeho úroveň a odmítal se nad nimi zamyslet. Cítí se upřímně jako hlupák, který těmhle věcem prostě nerozumím.

Ale v těch podstatných věcech má jasno. Rozumí Vulturovi. Zná ho dobře. Ví, jak jej má hrát. A u Batmana to platí dvojnásob. Hrozně se mu líbila myšlenka, že by se vrátil do role postavy, jejíž filmový obraz před mnoha lety pomáhal ustanovit. Přiznává, že měl celá léta dojem, že by se k Batmanovi dovedl vrátit a opět ho bravurně vyšvihnout. Takže když mu úlohu nabídli, tak se rád výzvy chopil, aby mohl předvést, že na to pořád má.

Taky mu přišlo zajímavé, jak moc Batmanovi rozuměl, když se do jeho kostýmu po letech opět oblékl. Batmana chápe. Respektuje ho. Respektuje to, jak s ním filmaři nakládají. Nikdy mu nepřipadal směšný. V roli si nikdy nepřipadal směšně. Je to kulturní ikona, kterou je třeba respektovat. A Keaton je přesvědčený, že v sobě ten respekt má a dokáže Batmanovi složit zasloužený hold.

Foto je ilustrační, z filmu Batman (1989)

Zdroj: The Hollywood Reporter

Galerie: 2

Michael Keaton vůbec nechápe komiksové paralelní světy, do nichž vstupuje | Fandíme filmu Michael Keaton vůbec nechápe komiksové paralelní světy, do nichž vstupuje | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest