Enderova hra: Trailer na očekávanou sci-fi pecku je tu!

Enderova hra: Trailer na očekávanou sci-fi pecku je tu! | Fandíme filmu
Čeká nás povedená sci-fi adaptace, nebo upoutávka zavání průšvihem?

Gavin Hood vešel do povědomí diváků comicsovou sólovkou X-Men Origins: Wolverine. Nicméně film mapující počátky mutantního borce s adamantiovými drápy bohužel pro většinu publika nebyl nějak výrazným zážitkem. Hood si však nesbalil svá fidlátka, nevrátil se do své domoviny v Jižní Africe, ale ujal se natáčení Enderovy hry podle stejnojmenné literární předlohy. Pro fanoušky knihy je jistě film netrpělivě očekávanou záležitostí a věřím, že si toto sci-fi najde cestu i k dalším příznivcům žánru.

V krátkosti připomenu, že se příběh soustředí na geniálního chlapce jménem Andrew „Ender“ Wiggin, který je společně se svými vrstevníky vybrán do vojenské akademie, kde podstupují výcvikový program, aby se z nich postupem času mohli stát vynikající vojevůdci. Země byla totiž před lety napadena vyspělou mimozemskou rasou a Ender prokazuje velice zvláštní nadání, jež by jednoho dne mohlo představovat jednu z posledních nadějí lidstva a ukončit válku s mimozemskými agresory.

Jak se režisérovi podařilo zrealizovat svou představu, se můžete podívat v první ukázce. Jako příznivec sci-fi musím říct, že jeho vize, aspoň v traileru, vypadá opravdu fantasticky. Po vizuální stránce působí upoutávka více než dobře, hudební doprovod dodává materiálu na epičnosti a nepostrádá to ani potřebnou údernost. Herečtí veteráni Harrison Ford s potetovaným Benem Kingsleym vesele předávají znalosti zamračenému Enderovi s tváři Asy Butterfielda a celé to prostě vypadá nadmíru zábavně. Snad si Hood pohlídal veškeré důležité součásti, kvůli kterým si kniha získala tisíce fanoušků a neudělal z filmu jen naoko krásně vypadající podívanou s prořídlými charaktery a dialogy. To by nejednoho fandu zcela jistě zamrzelo. Co říkáte na trailer vy?

Enderova hra - Trailer #1

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest