Eternals: Podzimní marvelovka může zamířit vedle kin rovnou na video

Eternals: Podzimní marvelovka může zamířit vedle kin rovnou na video | Fandíme filmu
Marvel Studios
Souběžně už je potvrzené, že výhradně na videu bude k vidění Hotel Transylvánie 4.

V noci na dnešek proběhla slavnostní premiéra snímku Shang-Chi a legenda o deseti prstenech. Díky tomu jsme se dočkali prvních reakcí, ale reportérům se také povedlo na červeném koberci odchytit lidi z Marvelu a na leccos se přeptat. Většinou z toho byly zdvořilostní řečičky pro společenské magazíny, ale tu a tam se řešilo i téma, co zajímá přímo filmové fanoušky.

Magazín Variety se konkrétně šéfa studia Kevina Feigeho zeptal na to, zda snímek Eternals uvidíme v kinech, nebo doma v obýváku. A Feige nebyl ochotný dát jednoznačnou odpověď. On i režisérka Chloé Zhao preferují uvedení v kinech, ale teprve se uvidí, jak se situace vyvine. Připomínáme, že po tom, co Marvel svoje novinky dlouho odkládal, byla Black Widow souběžně uvedena do kin a na streamovací službu Disney+, kde byla k vidění za speciální poplatek. Snímek patří mezi marvelovkami k těm méně navštěvovaným a bude na Disneym, aby si zanalyzoval přesné důvody, kdy roli hrají beze sporu pandemie či internetové pirátství. Shang-Chi začátkem září zkouší jinou taktiku, kdy bude uvedený výhradně do kin, ale už po 45 dnech se přesune také na video. Uvidíme, zda Eternals zvolí jednu, druhou nebo úplně nějakou jinou strategii. Některé podzimní premiéry velkofilmů už pro jistotu studia odložily a Eternals se to může stát vlastně také.

Před pár dny jsme řešili odložení například u Venoma 2. Tehdy se také rozebíralo, že otazník visí nad Hotelem Transylvania 4. Teď už je jasno. Variety informuje, že studio Sony snímek za více než 100 milionů dolarů prodalo streamovací službě Amazon. Když vezmeme v potaz, že provozovatelé kin dostávají zhruba polovinu tržeb, tak to znamená, že Sony nevěřilo tomu, že by někdy v dohledné době byl snímek schopný v kinech utržit alespoň 200 milionů dolarů. To na první pohled může znít s podivem, protože série začala na 358 milionech, dvojka utržila už 474 milionů a trojka dokonce 528 milionů. To ale samozřejmě bylo před pandemií.

Letos celosvětově utržilo v kinech alespoň 200 milionů dolarů pouze 8 filmů, přičemž dva jsou čínské. Nejúspěšnějším snímkem pro menší diváky byl Králíček Petr 2 (153 milionů). Nejúspěšnějším animákem byla Raya a drak se 122 miliony, i když je pravda, že ta byla zároveň k vidění v obýváku. Nicméně Hollywood prostě vidí, že rodiny děti do kina v době pandemie raději příliš neberou. Ať už jim domácí nabídka přijde dostatečná, nevěří, že by děti vydržely dvě hodiny v roušce nebo se s neočkovanými ratolestmi bojí jít do místnosti plné lidí, rodiny prostě nechodí. Jistých 100 milionů v kapse, které Sony dost možná pokryjí náklady na výrobu a alespoň část propagace (rozpočet jednotlivých dílů Hotelu Transylvánie bývá kolem 80 milionů dolarů), je zjevně studiu milejších než nejistota v kinech nebo vyčkávání na nějaké vzdálené lepší časy.

Budeme pozorně sledovat kalendář premiér a dáme vám vědět, kdo další ještě před pandemií znovu uhne.

Zdroje: Variety I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest