Hunger Games: Nový film se začne natáčet už příští rok

Hunger Games: Nový film se začne natáčet už příští rok | Fandíme filmu
Lionsgate Films
Balada o ptácích a hadech nás zavede do mládí prezidenta Snowa.

Studio Lionsgate potvrdilo svůj zájem o prequel Hunger Games ještě před tím, než jej spisovatelka Susan Collins vůbec dopsala. Román Balada o ptácích a hadech (The Ballad of Songbirds and Snakes) nakonec vyšel loni a teď se dozvídáme také to, kdy vznikne jeho filmové zpracování. Manažer Lionsgate Joe Drake na prezentaci pro akcionáře prozradil, že natáčení začne v první polovině roku 2022. S premiérou se potom počítá na rok 2023 nebo 2024. Přípravy podle Drakea probíhají dobře, aktuálně je projekt v preprodukci.

Snímek zrežíruje Francis Lawrence, jenž natočil už tři z předchozích čtyř Hunger Games filmů. Námět pro snímek připravila sama autorka předlohy Susan Collins a scénář následně napíše Michael Arndt, jenž napsal Hunger Games: Vražednou pomstu, ale také třeba Malou Miss Sunshine nebo Toy Story 3. Obsazení zatím neznáme.

Protagonistou snímku je mladý Coriolanus Snow, pozdější prezident Panemu. Oficiální knižní synopse je následující: Pohánějí ho ambice. Soupeření ho žene kupředu. Ale za moc se platí. Je ráno v Den sklizně, který zahajuje desáté Hladové hry. Osmnáctiletý Coriolanus Snow se v Kapitolu připravuje na svou jedinou příležitost získat slávu jako trenér, jeho šance jsou však mizivé. Dostal ponižující úkol trénovat největšího outsidera, splátkyni z Dvanáctého kraje. V Aréně bude probíhat boj na život a na smrt. Mimo ni Coriolanus zahoří ke své splátkyni city... a stane před zásadním rozhodnutím: řídit se pravidly, nebo přežít?

Foto je ilustrační - Prezident Snow v Hunger Games

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest