The Swarm: Netflix nás vystraší rojem krvelačného hmyzu

The Swarm: Netflix nás vystraší rojem krvelačného hmyzu | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit dalších 5 obrázků
Pusťte si trailer na nový mrazivý snímek, v němž pouto ženy a hmyzího hejna bude znepokojovat diváky.

Netflix do svojí streamovací distribuce zakoupil zajímavý francouzský snímek, jenž se už několik měsíců postupně představuje na různých festivalech. Na Rotten Tomatoes zatím The Swarm (La Nuée – Roj) hodnotilo pouze pět recenzentů, nicméně všechny dosavadní profesionální recenze jsou pozitivní a průměrná bodová známka je 7,8. Kritici hovoří o silném debutu, který možná má svoje vady na kráse, ale rozhodně ukazuje potenciál, jaký v sobě režisér Just Philippot má. Kritici hovoří o napětí, ale také o zajímavých alegorických prvcích a sociálním komentáři. Recenze chválí také skvělou práci s efekty, kdy snímek kombinuje mechanicky vyrobené kobylky a digitální triky.

Hlavní hrdinkou filmu je Virginie, farmářka, která žije sama na statku se svými dvěma dětmi, patnáctiletou Laurou a sedmiletým Gastonem. Pěstuje kobylky, jako zdroj bílkovin. Peněz se ale nedostává a vrší se praktické každodenní problémy. Mezi Virginií, jejími dětmi i jejími sousedy narůstá napětí. A všechno se změní, když kobylkám zachutná krev.

Hlavní roli ztvárnila Suliane Brahim a jak už bylo řečeno, jako svou celovečerní prvotinu film natočil Just Philippot. Scénář napsali Jérôme Genevray a Franck Victor. V traileru snímek působí správně znepokojivým dojmem, kdy sledujeme těžký lidský osud, do něhož se zároveň ještě pozvolna vkrádá cosi zlověstného. Netflix film uvede už 6. srpna.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 6

The Swarm: Netflix nás vystraší rojem krvelačného hmyzu | Fandíme filmu The Swarm: Netflix nás vystraší rojem krvelačného hmyzu | Fandíme filmu The Swarm: Netflix nás vystraší rojem krvelačného hmyzu | Fandíme filmu The Swarm: Netflix nás vystraší rojem krvelačného hmyzu | Fandíme filmu The Swarm: Netflix nás vystraší rojem krvelačného hmyzu | Fandíme filmu The Swarm: Netflix nás vystraší rojem krvelačného hmyzu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest