Den nezávislosti: Režisér chce vzít sérii do vesmíru

Den nezávislosti: Režisér chce vzít sérii do vesmíru | Fandíme filmu
20th Century Fox
Roland Emmerich se stále nevzdává naděje na další pokračování Dne nezávislosti.

Američané tenhle víkend slavili svůj Den nezávislosti, přísun čerstvých novinek z Hollywoodu tak v posledních dnech značně zamrzl. Zachraňuje nás alespoň režisér, scenárista a producent Roland Emmerich, který stále věří, že natočí další pokračování svého filmového Dne nezávislosti. Ten se v 90. letech stal kolosálním hitem a obří inspirací pro další filmaře, když přinesl destrukci, jakou předtím svět v kinech neviděl. Po dvaceti letech přišel Den nezávislosti: Nový útok už dost s křížkem po funuse. Chyběla hlavní hvězda (Will Smith) a oproti výrazné jedničce bylo pokračování dost tuctové, ničím nevyčnívalo z dobového průměru.

Emmerich ale nechce nechat dávnou legendu ležet. V rozhovoru pro ComicBook.com uvedl následující:

Mají teď streamovací platformu a potřebují pro ni obsah. Moc rád bych natočil trojku nebo třeba televizní sérii, která by pokračovala v příběhu. Když jsme točili Den nezávislosti: Nový útok, už jsme měli připravenou i třetí část. Ta vlastně daleko víc souvisela s jedničkou, protože jsme v ní v podstatě měli zjistit, že [ve vesmíru] je spousta uprchlíků a ti žijí na uprchlické planetě. A nakonec by tam konečně přiletěli vetřelci, protože se jim na to podařilo přijít při výsadku na Zemi a telepaticky o tom dali vědět svojí super královně, nebo tak něco. [Uprchlíci] jsou všichni lidé, ale v různých podobách, takže jsme měli sledovat, jak Jeff Goldlum a Brent Spiner potkávají všemožné podoby lidských bytostí. Byl by to skvělý film. Nu, uvidíme, co se vyvrbí.“

Režisér aktuálně vysvětluje svoje plány poněkud překotně, takže možná jen stručně shrňme, jak své plány naznačoval v minulosti: V zásadě se ve třetím snímku měli pozemšťané spojit s hodnými mimozemšťany, které poznali na konci dvojky, a společně měli pronásledovat zlé mimozemské nájezdníky a na vesmírném bojišti je kompletně vymazat z galaxie, aby už nikdy nikoho nemohli ohrozit.

Je otázka, zda někdy něco podobného ještě bude realizováno, nicméně Emmerich má pravdu minimálně v tom, že v době streamovacích platforem je skutečně ze strany filmových studií snad ještě větší zájem o známé značky, než byl dřív.

Foto je ilustrační (Den nezávislosti)

Zdroj: ComicBook.com

Den nezávislosti

25.06.1996 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest