Blacula: Filmový kult s černošským Drákulou čeká remake

Blacula: Filmový kult s černošským Drákulou čeká remake | Fandíme filmu
AIP
Upír, jenž si nemůže stěžovat na pobledlou pleť, se po letech vrací na plátna.

Žánr blaxploitation v 70. letech přines do americké kinematografie černošské figury často v nelichotivých rolích, ale zároveň i v hlavních úlohách, v nichž do té doby afroameričané chyběli, což znamenalo výrazný posun. Obvykle se s blaxploitation pojí nejrůznější kriminálky, občas ale subžánr zabrousil i jinam.

V roce 1972 se hororovou blaxploitation klasikou stal snímek Blacula. V tom se africký princ Mamuwalde vydává do Transylvánie, aby mu hrabě Drákula pomohl ukončit otroctví. Drákula se mu vysměje, promění je v upíra, překřtí jej na Blackulu a uzavře jej do rakve, z níž se Blackula probudí až ve 20. století, kdy má neuvěřitelnou „žízeň po pomstě“.

Snímek v roce 1973 následovalo pokračování a teď celá série znovu ožívá. Naváže rovnou na pokračování, v němž Blacula opět řádil. Nový snímek má být zasazený do velkoměsta, do doby po pandemii koronaviru. Máme se dočkat aktualizace klasického snímku a další žízně po pomstě.

Nové zpracování klasické látky zrežíruje Deon Taylor (Narušitel, Řetězová zpráva) a scénář spolu s ním napsal Micah Ranum (The Silencing).

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest