The God Committee: Jedno srdce, tři pacienti – před doktory je krutá volba

The God Committee: Jedno srdce, tři pacienti – před doktory je krutá volba | Fandíme filmu
Vertical Entertainment
Zobrazit další 3 obrázky
Lékařské drama vznáší morální, filosofické, etické i praktické otázky lékařské profese. Pusťte si trailer, čas běží.

V době přeplněných nemocnic tahle problematika zasáhla i české zdravotnictví: Komu má doktor zachránit život, když má před sebou více pacientů, než dostupných prostředků? Složitou otázku můžete řešit v odborných článcích nebo třeba v diskusních pořadech v televizi. Anebo z komplexní dilema lze zpracovat jako napínavé drama. Snímek The God Committee (Božská komise) toho zkouší docílit relativně jednoduše: Hodil nás do hraniční situace a přidal tikající hodiny.

Děj se odehrává v nemocnici, kde mají lékaři k dispozici srdce. Existují tři možní kandidáti, kteří jej mohou dostat. Jedna pacientka je myšlenkou na cizí srdce ve svém těle znepokojena, ale pořád je to člověk a je na seznamu uchazečů. Pak je tu muž, který už zažil v minulosti plané naděje a raději by prostě šel v pokoji domů. A konečně syn extrémně bohatého muže, který nabízí nemocnici 25 milionů dolarů. Peníze, za které můžete zachránit celou řadu jiných životů… Na rozhodnutí má transplantační komise hodinu. A následně nám snímek ukáže i to, jak se její členové potýkali s následky svojí volby.

V zásadě existují dvě možnosti. Buď nás čeká napínavé drama, které upřímně bude klást řadu těžkých a zajímavých otázek. Anebo to celé bude umělá ždímačka emocí. Trailer poměrně dobře tančí kolem horké kaše, takže se jen obtížně určuje, na kterou stranu se karta nakonec přikloní. Každopádně je tu šance, že se milovníci seriózních dramat mají na co těšit. Snímek dorazí na VOD už 2. července.

V hlavních rolích hrají Julia Stiles (Bourneova série), Kelsey Grammer (Fraiser) a Colman Domingo (Živí mrtví, počátek konce). Snímek napsal a natočil Austin Stark, jenž má za sebou zatím pouze Cenu moci, nepříliš dobře přijaté politické drama s Nicolasem Cagem.

Podklady a foto: Vertical

Galerie: 4

The God Committee: Jedno srdce, tři pacienti – před doktory je krutá volba | Fandíme filmu The God Committee: Jedno srdce, tři pacienti – před doktory je krutá volba | Fandíme filmu The God Committee: Jedno srdce, tři pacienti – před doktory je krutá volba | Fandíme filmu The God Committee: Jedno srdce, tři pacienti – před doktory je krutá volba | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest