Spielberg odmítá remake Čelistí, ale konečně podlehl Netflixu

Spielberg odmítá remake Čelistí, ale konečně podlehl Netflixu | Fandíme filmu
Universal
Tradiční zastánce kina Steven Spielberg míří se svojí produkční firmou na stream.

Další velká bašta padla. Legendární režisér Steven Spielberg vždy patřil mezi tradiční zastánce promítání filmů v kinech. Teď jeho společnost Amblin Partners uzavřela dohodu s Netflixem o tom, že pro něj každoročně vyrobí několik filmů. Neznamená to, že už by Amblin nevyráběl filmy pro kina, ale souběžně bude vyrábět další snímky přímo pro stream. V obecném prohlášení Spielberg uvedl, že po jednáních s šéfem Netflixu Tedem Sarandosem pochopil, že dohoda se streamovacím gigantem dá Amblinu příležitost vyprávět příběhy novým způsobem a dosáhnout s nimi k velkému množství diváků.

Nabízí se otázka, jestli bude Amblin vyvíjet pro Netflix úplně nové projekty, anebo třeba sáhne po nějaké známé značce ze svého portfolia (už teď kupříkladu vzniká pro Netflix animovaný seriál Jurský svět: Křídový kemp). Jedna cesta nicméně bude do budoucna zřejmě zapovězená. Spielberg si nenechá sahat na Čelisti. Podle serveru Deadline jej studio Universal (pro něž nadále Amblin vyrábí filmy pro kina) před časem oslovilo s nabídkou na remake Čelistí. To Steven rezolutně odmítl.

Což působí jako dobré rozhodnutí. Čelisti z roku 1975 jsou dodnes nepřekonatelným žraločím snímkem. K jejich fenomenálnímu úspěchu byla třeba souhra řady faktorů, včetně Spielbergovy geniality, jeho dravého mládí nebo nečekaných potíží s loutkou žraloka, která filmaře donutila kreativně přepracovat celý koncept. Většina následujících žraločích filmů (včetně pokračování Čelistí) měla snazší tvůrčí podmínky a zkušenosti předchozích tvůrců, přesto se nikdy nepodařilo natočit žraločí film, který by kvalit Čelistí dosahoval. Asi tedy opravdu není důvod zneužívat jejich jméno pro nějaký pochybný remake.

Foto: Steven Spielberg při natáčení Čelistí

Zdroj: Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest