Klasický horor: Netflix přinese krev a děs v italských lesích – trailer

Klasický horor: Netflix přinese krev a děs v italských lesích – trailer | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 3 obrázky
Pusťte si upoutávku nového hororu, jenž slibuje probádat nejen italské krvavé pověsti, ale i žánrová klišé.

Ze snímku Klasický horor jsme zatím viděli jen kratičkou ukázku. Teď je tu plnohodnotný trailer, jenž snímek blíže představuje. Podle synopse ve snímku není nic takové, jaké se zdá být. Pět spolucestujících sdílí jeden obytný vůz. Za tmy se pokusí řidič vyhnout zvířecímu tělu uprostřed cesty a nabourá do stromu. Když se všichni proberou, jsou uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli zmizela a kolem je jen neprostupný les a dřevěný dům na pasece, v něm sídlí kult, ze kterého mrazí. Zdá se, že z lesa není úniku.

V traileru se mísí řada hororových vlivů. Máme tu folklorní výjevy, jako třeba ze Slunovratu, Mařenky a Jeníčka v lese hrůzy nebo Čarodějnice. Mučení nic netušících pocestných může připomínat Hostel. Upocená špinavost venkovanů zase Texaský masakr motorovou pilou. V traileru se dokonce mluví o tom, že to všechno připomíná obvyklé hororové příběhy. Uvidíme tedy, co z meta narativu vypadne. Atmosféra snímku působí místy správně znepokojivě a zatím lze jen těžko odhadovat, co přesně za potížemi ústředních hrdinů bude stát.

Ukázka se odvolává k bájným figurám Osso, Mastrosso a Carcagnosso. To jsou v pověstech původem španělští rytíři, kteří krvavě pomstili zneuctění svojí sestry a následně za to byli dlouho vězněni. Ve věznici měli připravit složitý kodex pro svoje následníky (vycházeli z křesťanství) a následně se stát zakladateli tří větví italské mafie. Jak by to mělo zapadat do hororového snímku, zatím není moc jasné Osso, Mastrosso a Carcagnosso jsou tu prezentováni jako v zásadě démonické bytosti, které místní zbavily hladu. Ovšem za vysokou cenu. Možná místní svým benefaktorům přinášejí krvavé obětiny, aby výměnou dostávají jídlo, ale také je docela dobře možné, že trojice rytířů místní kult jen vyškolila v kanibalství.

Snímek dorazí na Netflix14. července, kdy budeme mít konečně o všem jasno. Snímek natočili Roberto De Feo a Paolo Strippoli, v hlavních rolích hrají Matilda Lutz, Will Merrick, Yuliia Sobol, Justin Korovkin, Peppino Mazzotta, Francesco Russo, Cristina Donadio a Alida Baldari Calabria.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 4

Klasický horor: Netflix přinese krev a děs v italských lesích – trailer | Fandíme filmu Klasický horor: Netflix přinese krev a děs v italských lesích – trailer | Fandíme filmu Klasický horor: Netflix přinese krev a děs v italských lesích – trailer | Fandíme filmu Klasický horor: Netflix přinese krev a děs v italských lesích – trailer | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest