Dungeons & Dragons: Nová velká fantasy natáčí v kulisách Hry o trůny

Dungeons & Dragons: Nová velká fantasy natáčí v kulisách Hry o trůny | Fandíme filmu
HBO
Proč stavět obří fantasy město, když už je za vás postavil někdo před vámi. Obsazeny byly další herečky.

Populární společenská hra na hrdiny Dungeons & Dragons (u nás vznikla obdoba nazvaná Dračí doupě) má kolem sebe vybudovaný rozsáhlé fantaskní světy, které jsou zralé pro filmové zpracování. Poprvé se o to Hollywood pokoušel po roce 2000, tehdy však vznikla pouze série mizerných béček. Teď se režiséři Jonathan Goldstein a John Francis Daley (Bláznivá dovolená, Noční hra) pokusí značce napravit u filmových diváků reputaci. Vzniká nákladná adaptace, s těmi nejvyššími ambicemi.

Nejnověji byly do snímku obsazeny Daisy Head a Chloe Coleman. Head je aktuálně k vidění v Netflix seriálu Světlo a stín, Coleman v akční komedii Můj kámoš špion. Už dříve byli do hlavních rolí obsazeni Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Rege-Jean Page, Hugh Grant a Sophia Lillis.

Už v dubnu se točily nějaké scény na Islandu, začátkem května pak oznámili režiséři začátek natáčení ze severoirského Belfastu. A právě z toho se dostaly na veřejnost zajímavé fotky. Natáčí se ve stejných ateliérech, kde se točil seriál Hra o trůny. A nejen to. Filmaři dokonce znovu využívají kulisy, které v Game of Thrones představovaly Královo přístaviště. Fasády se viditelně upravují a přidávají se úplně nové struktury, ale základem nového města (či pevnosti) skutečně bude konstrukce Králova přístaviště. Níže si můžete prohlédnout fotografie z Belfastu:

Dungeons & Dragons je společenská hra na hrdiny, která se hraje už od roku 1974 a inspirovala řadu napodobitelů, včetně českého Dračího doupěte. Při hře zúčastnění zažívají dobrodružné výpravy ve fiktivních světech plných magie, mečů a nejrůznějších smyšlených ras a bájných tvorů. Pro D&D vznikla celá škála důkladně promyšlených světů (Dragonlance, Forgotten Realms, Planescape a další) se spletitou historií, ve kterých se odehrávají celé románové série nebo počítačové hry. Svou provázaností takové světy lze srovnávat s komiksovými světy nebo světem Star Wars. Filmové zpracování režírují John Francis Daley, Jonathan M. Goldstein, v hlavních rolích vystupují Chris Pine, Michelle Rodriguez, Justice Smith, Rege-Jean Page, Hugh Grant, Sophia Lillis, Daisy Head a Chloe Coleman. Datum české premiéry je stanovené na 2. 3. 2023.

Titulní foto je ilustrační, ze seriálu Hra o trůny (Warner Bros.)

Zdroje: Jonathan Goldstein, Iceland Monitor, Deadline I, II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest