Fear Street: Netflix přinese naráz rovnou trilogii hororů

Fear Street: Netflix přinese naráz rovnou trilogii hororů | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 4 obrázky
Původně dětská látka bude mládeži nepřístupná. Vražedné prokletí nás vezme do tří různých časových období.

Robert L. Stine je světově nejprodávanější autor strašidelných příběhů pro mládež. Jeho knih se prodalo více než 400 milionů výtisků a jeho bibliografie čítá stovky titulů. U nás se s ním čtenáři mohli seznámit především v rámci edice Stopy hrůzy. Ve filmové podobě jsme naposledy mohli vidět snímky inspirované jeho sérií Husí kůže. Nově se tvůrci rozhodli inspirovat jeho sérií Fear Street a přichystal rovno trilogii celovečerních filmů.

První část se odehrává v roce 1994 ve fiktivním městečku Shadyside ve státě Ohio. V něm se stane brutální tragédie a skupinka teenagerů přijde na to, že strašlivé události se ve městě dějí už léta. Generaci za generací místní obyvatele potkává neblahý osud a hrdinové by mohli být dalším terčem. Druhá část se odehrává v roce 1978 v táboře Nightwing. Táborníci a oddíloví vedoucí jsou z prosperujícího města Sunnyvale, a pak jsou tu ještě táborníci a táboroví údržbáři z chudého města Shadyside. Mezi oběma skupinami je příkop, ale když děsivá historie obou měst ožije, musejí spolupracovat a rozřešit strašidelnou záhadu dřív, než bude příliš pozdě. Třetí film se odehrává v roce 1666 v koloniálním městečku, které zachvátil hysterický hon na čarodějnice. Ten bude mít smrtící následky v nadcházejících stoletích. Je na teenagerech z roku 1994, aby ukončili kletbu jednou pro vždy.

Ačkoli předloha je psaná pro mládež, nové filmy jsou mládeži nepřístupné a měly by nabídnou pořádnou porci krvavé zábavy. Všechny tři filmy zrežíroval Leigh Janiak. Scénáře společně s ním napsali Phil Graziadei, Zak Olkewikz a Kate Trefry. V první části hrají Kiana Madeira, Olivia Welch, Benjamin Flores Jr., Julia Rehwald, Fred Hechinger, Ashley Zukerman, Darrell Britt-Gibson, Jeremy Ford, Maya Hawke, Jordana Spiro a Jordyn DiNatale. Ve druhé Sadie Sink, Emily Rudd, Ryan Simpkins, McCabe Slye, Ted Sutherland, Gillian Jacobs, Kiana Madeira, Jordana Spiro, Chiara Aurelia, Jordyn DiNatale a Drew Scheid. Ve třetí Kiana Madeira, Ashley Zukerman, Gillian Jacobs, Olivia Welch, Benjamin Flores Jr., Darrell Britt-Gibson, Fred Hechinger, Julia Rehwald, Sadie Sink, Emily Rudd, McCabe Slye, Jordana Spiro, Jordyn DiNatale, Jeremy Ford, Mark Ashworth a Randy Havens.

Natáčelo se v roce 2019. Původně se počítalo s tím, že v roce 2020 půjde projekt do kin, avšak kvůli pandemii byla trilogie odprodána Netflixu. Ten jednotlivé části uvede 2., 9. a 16. července.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 5

Fear Street: Netflix přinese naráz rovnou trilogii hororů | Fandíme filmu Fear Street: Netflix přinese naráz rovnou trilogii hororů | Fandíme filmu Fear Street: Netflix přinese naráz rovnou trilogii hororů | Fandíme filmu Fear Street: Netflix přinese naráz rovnou trilogii hororů | Fandíme filmu Fear Street: Netflix přinese naráz rovnou trilogii hororů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest