The Premonition: Komediální režiséři Lord a Miller natáčejí film o pandemii

The Premonition: Komediální režiséři Lord a Miller natáčejí film o pandemii | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Oscaroví tvůrci animovaného Spider-Mana či Lego příběhu se pustí do vážného filmu od autora Sázky na nejistotu či Moneyballu.

Režiséři, scenáristé a producenti Phil Lord a Chris Miller mají zvláštní dar. Berou látky, o kterých jste neměli nejmenší tušení, že byste je chtěli vidět zfilmované a následně s nimi dalece předčí vaše očekávání. Připravili tak třeba 21 Jump Street nebo Lego příběh. Teď si ale možná ukously přeci jen příliš velké sousto. Chystají film o pandemii, v momentě, kdy pandemie ještě ani zdaleka neskončila.

Překvapivě nejspíš asi nepůjde o komedii, na které se bratři specializují. Zadaptují knihu nazvanou The Premonition (Předtucha) od Michaela Lewise. Ten napsal knižní předlohy pro Moneyball nebo Sázku na nejistotu. Kniha ukazuje začátky šíření COVIDu-19 ve Spojených státech a soustředí se na jedince, kteří před nebezpečím viru jako první varovali.

Snímek je svým tónem přirovnáván ke Všem prezidentovým mužům, slavnému novinářskému dramatu o odhalení aféry Watergate. To znamená pro Lorda a Millera skutečně velký stylistický posun od toho, na co jsme od nich zvyklí. Když vezmeme v potaz autora předlohy, tak to může trochu připomínat dráhu Adama McKaye, jenž se od bláznivých komedií s Willem Ferrellem před lety posunul právě k Lewisově Sázce na nejistotu. Uvidíme, zda to bude pro Lorda s Millerem taktéž představovat permanentní posun k vážnějším látkám, anebo jen dodávají svému repertoáru na rozmanitosti.

Tady je oficiální synopse knihy:

Pro ty, kteří dovedou číst mezi řádky, jsou cenzurované zprávy z Číny děsivé. Ale prezident trval na tom, že se není čeho obávat.

Naštěstí jsme stále národem skeptiků. Naštěstí jsou mezi námi tací, kteří studují pandemie a jsou ochotní si představit ty nejhorší možné scénáře. Brilantní thriller Michaela Lewise není fikce, přesto přináší napínavý příběh. V něm se skupina lékařských vizionářů postaví proti zdi ignorace, kterou vystavěla Trumpova administrativa jako oficiální reakci na propuknutí epidemie COVID-19.

Postavy románu jsou nečekané a fascinující. Model pro kontrolu nemoci se vyvine ze školního projektu vzdušném přenosu patogenů od třináctileté holky. Lokální hygienička ze svého pohledu vidí, co celonárodní organizaci CDC uniká a odhaluje tak zajímavé pravdy o americké společnosti. Skupina nesouhlasících doktorů, přezdívaná Wolverinové, má vše potřebné k tomu, aby dokázala bojovat s pandemií: skvělé znalosti, prvotřídní laboratoře, předchozí zkušenosti s potenciálními pandemiemi ptačí a prasečí chřipky. Prostě všechno, až na oficiální povolení k zavedení svojí práce do praxe.

Zdroj: Variety

Titulní foto je ilustrační, z filmu Sázka na nejistotu (Paramount)

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest