Marvel je nařčený, že ukradl filmovou podobu Iron Mana

Marvel je nařčený, že ukradl filmovou podobu Iron Mana | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Vedle Iron Mana má být provinilcem také Ant-Man.

Filmová podoba Iron Mana je ikonická a zároveň poměrně povědomá. Řada filmů je podezřívána z toho, že si bere z Iron Mana inspiraci. Naopak přímo u Tonyho obleku můžeme hledat inspiraci v komiksové předloze, u videoher, sci-fi filmů nebo v animé. Zkrátka by člověk řekl, že exoskelety jsou v popkultuře tak nějak zažitá věc, kdy se inspirace volně prolíná z jednoho díla do druhého. Něco jiného si myslí nakladatelství Horizon Comics a jeho zakladatelé Ben a Raymond Laiovi.

Ti už po premiéře Iron Mana 3 žalovali Marvel za to, že měl údajně pro vyobrazení Iron Mana neoprávněně kopírovat podobu, kterou bratři použili ve svému komiksu Radix pro postavu jménem Caliban. Podoba měla spočívat už jen v tom, jak podobný byl plakát filmový plakát jednomu jejich komiksovému obrázku. Bratři svůj komiks vymysleli už v roce 1995 a v roce 2001 Radix vycházel ve známém nakladatelství Image Comics. Žalobu se nepodařilo dotáhnout do konce, alespoň částečně asi proto, že nezávislí tvůrci si nemohli dovolit dál platit soudní výlohy.

V roce 2018 to ale Laiovi zkusili znovu. Tehdy měl být opět na vině Iron Man, který v Avengers: Infinity War pro měnu má připomínat postavu jménem Maxwell. V žalobě se také uvádí, že Ant-Man v Ant-Manovi a Wasp pro změnu krade podobu vojáků z komiksu Radix 2.

Žádné z obvinění se nepodařilo zatím prokázat u soudu, nicméně můžete kouknout do galerie a porovnat si, zda podobu mezi komiksem Radix a postavami od Marvelu vidíte.

Zdroj: CTV

Galerie: 5

Marvel je nařčený, že ukradl filmovou podobu Iron Mana | Fandíme filmu Marvel je nařčený, že ukradl filmovou podobu Iron Mana | Fandíme filmu Marvel je nařčený, že ukradl filmovou podobu Iron Mana | Fandíme filmu Marvel je nařčený, že ukradl filmovou podobu Iron Mana | Fandíme filmu Marvel je nařčený, že ukradl filmovou podobu Iron Mana | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest