Oslo: Historické drama natáčené v Česku v prvním traileru

Oslo: Historické drama natáčené v Česku v prvním traileru | Fandíme filmu
HBO
Zobrazit další 3 obrázky
HBO u nás natočilo mezinárodní politické drama o uzavření klíčové mírové smlouvy mezi Izraelí a Palestinou.

HBO uvede 29. května nový celovečerní film Oslo. Snímek pojednává o skutečném jednání z roku 1993, kdy se v hlavním městě Norska sešla skupina znesvářených Izraelců a Palestinců, aby společně dojednali mírovou dohodu, jež si brala za cíl narovnat vztahy mezi dvěma nesmiřitelnými národy. Vliv měla zákulisní jednání i osobní malá hrdinství. Vznikla nečekaná přátelství a ve středu dvou znesvářených stran stál jeden norský pár.

Právě tenhle pár budou ústřední postavy seriály a konkrétně to jsou tehdejší norská ministrině zahraničí Mona Juul a její manžel, sociolog Terje Rød-Larsen. Dvojici si zahráli Ruth Wilson (Aféra, Jeho temné esence) a Andrew Scott (Jeho temné esence, Potvora, Sherlock). Dále hrají Salim Daw, Waleed Zuaiter, Jeff Wilbusch, Igal Naor, Dov Glickman, Rotem Keinan, Itzik Cohen, Tobias Ziliacus a Sasson Gabay. Snímek vychází původně z divadelní hry J.T. Rogerse, jenž napsal také seriálový scénář. Režíroval Bartlett Sher, taktéž převážně divadelní tvůrce.

Pro našince je zajímavé to, že se film natáčel částečně v Česku. V traileru můžete vidět například centrum Prahy, Kongresový palác na Vyšehradě nebo zámek Kačina. Jinak je v traileru inspirace divadelní hrou docela patrná a stejně tak je vidět, že tohle není film, který koupilo HBO, ale film rovnou točený pro televizi – rozpočtová omezení jsou patrná, stejně jako jistá strnulost. Ale můžeme doufat, že Oslo ponesou dobře napsané dialogy a silní herci. Jak už bylo řečeno, dočkat bychom se měli koncem května.

Podklady a foto: HBO

Galerie: 4

Oslo: Historické drama natáčené v Česku v prvním traileru | Fandíme filmu Oslo: Historické drama natáčené v Česku v prvním traileru | Fandíme filmu Oslo: Historické drama natáčené v Česku v prvním traileru | Fandíme filmu Oslo: Historické drama natáčené v Česku v prvním traileru | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest