Kyslík: Trailer představuje klaustrofobický thriller Netflixu

Kyslík: Trailer představuje klaustrofobický thriller Netflixu | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 2 obrázky
Hororový režisér Alexandre Aja uzavřel Melanie Laurent do moderní „rakve“, ve které dochází kyslík.

Francouzský režisér Alexandre Aja nikdy nepřeskočil z hororů k velkofilmům, jako se to podařilo třeba Jamesi Wanovi, Scottu Derricksonovi, Samu Raimimu nebo Peteru Jacksonovi. V rámci žánru je nicméně etablovaným režisérem, který možná netočí vyložené zázraky, ale můžete se u něj spolehnout, že většinou dodá přinejmenším solidní zábavu. Do širšího povědomí vstoupil v roce 2003 Nocí s nabroušenou břitvou. Po Hory mají oči to vypadalo, že z něj bude hvězda, ale pak se v jeho kariéře vršily spíš pozapomenuté snímky jako Zrcadla, Piraňa 3D nebo Rohy. Před dvěma lety uvedl aligátoří snímek Kořist, jež je sice až po okraj naplněný klišé, ale diváci byli s krmením dravých ještěrů dostatečně spokojení na to, aby se v pokladnách kin podařilo několikanásobně překonat rozpočet filmu.

Ajovy spolehlivosti si všiml i Netflix, který má žánrově jasně definované filmy ve svojí nabídce moc rád. Podobné snímky nemusí být nutně skvělé, hlavní je, aby dostatečně jasně naplňovaly svou škatulku a uspokojily tak jeden ze segmentů rozmanité divácké základny. Alexandre pro streamovacího giganta připravil thriller Kyslík (Oxygène). Oficiální synopse říká: Žádná cesta ven, žádné vzpomínky, posledních 90 minut života. Liz dochází kyslík i čas. Aby přežila, musí přijít na to, jak si vzpomenout, kdo vlastně je.

A trailer přesně tohle potvrzuje. Sledujeme hrdinku, jež se probudila v klaustrofobické moderní kapsli a vůbec netuší, co se děje. Jak se ve frustrujícím prostoru ocitla, co v něm dělá, kdo ji tam zavřel a kdo vlastně je. Je patrné, že hrdinka se bude snažit hledat řešení jak ve fyzickém prostoru vlastního boxu, tak ve svých vzpomínkách. Snad nebude tahle část filmu příliš dominantní, protože na podobných survival thrillerech bývá nejzajímavější právě zápolení hrdinů s pastí, v níž se ocitli.

V hlavní roli Mélanie Laurent (Hanebný pancharti, 6 underground) ve vedlejších rolích Mathieu Amalric (Quantum of Solace), Marc Saez, Malik Zidi nebo Eric Herson-Macarel. Film bude uvedený 12. května na Netflixu.

Podklady a foto: Netflix

Galerie: 3

Kyslík: Trailer představuje klaustrofobický thriller Netflixu | Fandíme filmu Kyslík: Trailer představuje klaustrofobický thriller Netflixu | Fandíme filmu Kyslík: Trailer představuje klaustrofobický thriller Netflixu | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest