Loki: Nová série nám představí mnoho podob Thorova bratra

Loki: Nová série nám představí mnoho podob Thorova bratra | Fandíme filmu
Marvel
Tom Hiddleston se v rozhovoru rozpovídal o proměnlivosti Lokiho a vzkázal fanouškům, na co se mají zaměřit.

Marvel nám zatím představil dvě minisérie. WandaVision a právě probíhajícího Falcona a Winter Solidera. Třetím do party bude Loki. Thorův proradný bratr si prošel dlouhým vývojem a v Avengers: Infinity War byl připravený položit svůj život za bratra a svůj lid. V Avengers: Endgame ale hrdinové putovali v paralelní dimenzi zpátky v čase do období bitvy o New York, kdy byl Loki stále ještě naživu. Právě tomuto Lokimu, který ještě nestačil projít osobním vývojem, se podařilo uprchnout ze zajetí a stává se protagonistou nové minisérie.

Nedávno byl zveřejněný nový trailer, takže základní premisu známe. Loki se střetává s Time Variance Authority, organizací, jež dohlíží na to, aby nedocházelo k neplechám v rámci časoprostorového kontinua. A právě Loki jim má pomoci tyhle neplechy potřít. Není tak docela zřejmé, jak moc bude vlastně Loki spolupracovat. Jestli se pokusí svými novými nadřízenými manipulovat anebo oni naopak budou manipulovat jím. Každopádně nás čeká střetnutí mazaného podvodníčka s robustní byrokratickou organizací, při kterém si zřejmě užijeme přeskakování napříč nejrůznějšími paralelními světy.

Z toho všeho nám trailery zatím ukázaly vlastně jen základní zápletku, řadu humorných situací a několik vizuálně uhrančivých výjevů. O nějakém hlubším porozumění toho, jaký vývoj oblíbeného mistra neplechy čeká, zatím nemůže být řeč. Sám představitel hlavní role Tom Hiddleston v rozhovoru pro Empire neprozradil mnoho, ale snad nás aspoň navedl správným směrem:

Nechci toho před premiérou příliš prozradit, ale určitě stojí za to věnovat pozornost [seriálovému] logu, které se zdánlivě proměňuje. Zdá se, že font, kterým je napsáno slovo ‚Loki‘ stále mění tvar. Loki je proslulý tím, že mění podobu. Má těkavou podstatu, vlastně ani po jeho dosavadní účasti v Marvel Cinematic Universe nevíte, jestli je to hrdina, padouch nebo antihrdina. Nevíte, zda mu můžete důvěřovat. Opakovaně mění svou fyzickou podobu, třeba na asgarského strážného nebo Kapitána Ameriku. Thor říká, že by se mohl změnit v hada. Měnící se logo vám může naznačit, že série je o Lokiho identitě, o tom, jak k sobě zapadají nesourodé fragmenty mnoha já, kterými může být. A možná také o mnoha podstatách, které máme my samotní. Myslím, že je to vzrušující, protože jsem Lokiho vždy považoval za komplexní charakter. Kdo to vlastně je, když dokáže nosit tolik různých masek, na pětníku měnit vzezření a to jak působí navenek?“

Hiddlestonovo vyjádření i symbolické logo seriálu můžeme vnímat na několika rovinách. Určitě nás čeká přirozený Lokiho vývoj, jak Tom naznačuje. Tvůrci by diváky služby Disney+ nenechali strávit šest epizod s čistokrevným padouchem. Lokiho pocity a úmysly jistě budou komplikované, budou se vyvíjet a měnit. Pokud bude seriál opravdu dobře napsaný, bude se v Lokiho postavě nějak zajímavě zrcadlit skutečnost, že každý máme máme mnoho stránek osobnosti.

Proměnlivost ale jistě odkazuje i k dalším aspektům minisérie. Jak trailery naznačují, podíváme se na celou řadu rovin bytí, kde se celá historie vyvíjela úplně jinak – ukázky nabídly pohled například na zcela zdevastovaný New York. A pak je tu ještě jeden aspekt. Jeden aspekt, který zatím show před diváky oficiálně tají, takže pokud nechcete vědět víc, nečtěte dál.

Z castingových zpráv a zákulisních fotek víme, že potkáme doslova několik různých verzí Lokiho. Sophia Di Martino dle úniků a spekulací hraje ženskou variaci Lokiho. Richard E. Grant ztvární Lokiho starší podobu a Jack Veal zřejmě hraje dětskou verzi postavy. Bude zajímavé sledovat, v jakém vztahu jednotlivé varianty ústřední postavy budou, zda spolu budou interagovat a popřípadě jak samotného Lokiho nastavené zrcadlo ovlivní. Dozvíme se to už 11. 6., kdy má série premiéru.

Minisérii Loki režíruje Kate Herron, showrunnerem je Michael Waldron. V hlavních rolích Tom Hiddleston, Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Sophia Di Martino, Wunmi Mosaku a Richard E. Grant. Premiéra proběhne 11. června 2021. Minisérie pojednává o verzi Lokiho, která v Avengers: Endgame popadla kosmickou kostku a teleportovala se neznámo kam. 

Foto: Marvel

Zdroje: Empire

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest