Renfield: Na úspěch Neviditelného zkusí navázat drákulovský příběh

Renfield: Na úspěch Neviditelného zkusí navázat drákulovský příběh | Fandíme filmu
Universal Pictures
Studio Universal pokračuje v modernizaci příběhů svých klasických monster. Napříště nicméně udělá nečekaný krok bokem.

Americké studio Universal Pictures po úspěchu svého hororu Neviditelný nadále pokračuje s dalšími projekty ze světa klasických monster. Vedle připravovaných nových verzí Draculy, Vlkodlaka či Van Helsinga se chystá také film Renfield. Ten se zaměří na titulní postavu pomateného pomocníka upíra Draculy.

Server Deadline nedávno přinesl nové informace o projektu. Původně ho měl natočit Dexter Fletcher (Orel Eddie, Rocketman), který ale přešel ke studiu Paramount natočit thriller The Saint. Režie Renfielda se tak nakonec chopí Chris McKay (LEGO Batman film, The Tomorrow War). Jedním z důvodů, proč se studio podle Deadlinu rozhodlo z vícera kandidátů vybrat právě McKaye, je prý jeho zkušenost s balancováním humoru a akce z jeho předchozích projektů.

Scénář filmu napsal Ryan Ridley podle nástinu originálního příběhu od Roberta Kirkmana, tvůrce komiksové série Živí mrtví. Detaily o ději zatím známé nejsou, očekává se ale, že bude snímek zasazený do současnosti. V původním románu Dracula od Brama Stokera byl Renfield pacientem v psychiatrické léčebně, který se ukáže být služebníkem pod vlivem Draculy.

Kdo by si titulní postavu Renfielda mohl zahrát zatím známo není. Úvodní fotka je ilustrační a pochází z filmové adaptace Draculy z roku 1931, ve které si Renfielda zahrál herec Dwight Frye.

Zdroj: Deadline, foto: Universal Pictures

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest