Hromkočky: Po úspěchu Godzilly se režisér chopí kočičích mimozemšťanů

Hromkočky: Po úspěchu Godzilly se režisér chopí kočičích mimozemšťanů | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 4 obrázky
Adam Wingard si vybral další projekt po Godzilla vs. Kong. Thundercats se dočkají velkolepého sci-fi/fantasy zpracování.

Godzilla vs. Kong si vede v kinech na pandemické poměry přímo skvěle. Žádný hollywoodský film neměl během COVIDu tak dobrá čísla (podrobnosti v samostatném článku). A i v recenzích zaznívá, že to, na čem ve snímku záleží, tedy souboje obřích monster, stojí za to. Asi tedy nepřekvapí, že režisér Adam Wingard dostal další příležitost. Ať už to bylo na základě výsledků Godzilly nebo byla novinka po úspěchu snímku pouze slavnostně odhalena, dostala se k nám informace, že Wingard bude napříště točit ThunderCats.

Thundercats, neboli Hromkočky, jak jsou známé u nás, jsou původem animovaný seriál z 80. let. V dobách, kdy frčely Želvy ninja či He-Man, byly Thundrcats dalším akčním seriálem s prvky fantastiky. Pojednávaly o skupině kočičích humanoidů z vesmíru, kteří pocházející z umírající planety Thundera. Po úplném zničení planety jsou Hromkočky nucené vydat se na dobrodružnou pouť vesmírem.

Wingard v rozhovoru pro Deadline prozradil, že ThunderCats jsou jeho velkou láskou. Miloval je od dětství a na střední škole málem propadl v ročníku, protože se moc neučil a místo toho většinu času věnoval psaní 272 stran dlouhého scénáře pro celovečerní film o Hromkočkách. Tehdy si uvědomil, že chce být filmařem a jakmile u Warneru zjistil, že by tu byla možnost látku zfilmovat, okamžitě po příležitosti skočil. Hromkočky chce zpracovat jako velkolepý mix sci-fi a fantasy, s barvitou inspirací estetikou 80. let.

Máme očekávat kombinaci reálných prostředí a digitálně vytvořených Hromkoček. Ty však mají být stylizované, nemáme se bát děsivě pseudorealistického pojetí ala vysmívaný snímek Kočky. První verzi scénáře napsal David Coggeshall (seriál Vřískot), nově text přepisují Wingard se Simonem Barrettem (Blair Witch 2016). Film má vycházet z původní animované série, ale vypravit se vlastní cestou. V rámci značky během let stačily vzniknout další dvě animované série, videohry, komiksy nebo hračky. První pokusy o zfilmování tu byly už v roce 2007.

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Deadline I, II

Galerie: 5

Hromkočky: Po úspěchu Godzilly se režisér chopí kočičích mimozemšťanů | Fandíme filmu Hromkočky: Po úspěchu Godzilly se režisér chopí kočičích mimozemšťanů | Fandíme filmu Hromkočky: Po úspěchu Godzilly se režisér chopí kočičích mimozemšťanů | Fandíme filmu Hromkočky: Po úspěchu Godzilly se režisér chopí kočičích mimozemšťanů | Fandíme filmu Hromkočky: Po úspěchu Godzilly se režisér chopí kočičích mimozemšťanů | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest