Combat Control: Jake Gyllenhaal a režisér hitu Vyproštění se hlásí do vojenské služby

Combat Control: Jake Gyllenhaal a režisér hitu Vyproštění se hlásí do vojenské služby | Fandíme filmu
Studiocanal
Zobrazit další 1 obrázek
Padlý hrdina z Afghánistánu si vysloužil vlastní film.

Režisér a kaskadérský kouzelník Sam Hargrave potěšil v loňském roce fanoušky akčního žánru nářezem Vyproštění (Extraction), v němž nezastavitelný Chris Hemsworth zachraňoval malého kluka z područí hordy darebáků a krájel na kousky každého, kdo se mu postavil do cesty. Výsledkem byla zábavná a dle čísel z kanceláře Netflixu i extrémně úspěšná taškařice, jež těžila ponejvíce z výstavních akčních scén. U Vyproštění obzvláště platí, že je nutno vypnout mozek, protože jinak budete spíše trpět. Logicky se očekává, že Hargave natočí dvojku, což se pravděpodobně i stane, leč nebude to jediný konflikt, do něhož se talentovaný filmař v budoucnu vrhne. Rád by totiž natočil i válečné drama Combat Control, které by se mělo točit kolem veterána z války v Afghánistánu Johna Chapmana, jenž byl za své činy posmrtně oceněn Medailí cti.

Netflix
Sam Hargave při natáčení snímku Vyproštění (2020)

Chapman byl radista v legendární speciální jednotce SEAL Team 6 (později dopadla a zlikvidovala Usámu bin Ládina). Skupinka odvážných vojáků však nejprve prožila v březnu 2002 nepříjemnou chvilku v afghánských horách, když se dostala do tvrdé defenzivy. Právě v této bitvě Chapman padnul, avšak stalo se tak o něco později, než si jeho kolegové mysleli. Byl totiž postřelen a jeho parťáci ve zbrani měli za to, že je mrtev. Vzhledem k výjimečně krizové situaci bylo zaveleno k ústupu a zdánlivě mrtvý Chapman ponechán poblíž jednoho z horských vrcholků svému osudu. Elitní jednotka se stáhla do vrtulníku a unikla ze smrtelného sevření.

Nicméně po neskutečných čtrnácti letech se díky analýze videozáznamů z letounu patrolujícího nad bitvou přišlo na to, že Chapman nezemřel hned. O několik chvil později se totiž znovu probral a ještě celou hodinu odolával nájezdům útočníků. Ve snímku se bude pravděpodobně řešit vyšetřování incidentu, rozkrývat pravda o akci a samozřejmě se podíváme i do bitvy samotné. Hlavní roli si střihne Jake Gyllenhaal.

Zdroj: Deadline

Foto: Studiocanal (ilustrační, ze snímku Zdrojový kód)

Galerie: 2

Combat Control: Jake Gyllenhaal a režisér hitu Vyproštění se hlásí do vojenské služby | Fandíme filmu Combat Control: Jake Gyllenhaal a režisér hitu Vyproštění se hlásí do vojenské služby | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest