Elysium: Trailer je tady

Elysium: Trailer je tady | Fandíme filmu
K upoutávce dodáváme řadu zajímavostí. Mohlo by se Elysium vyrovnat Distriktu 9? AKTUALIZOVÁNO o mezinárodní trailer.

AKTUALIZACE: Na konec článku přidáváme mezinárodní, lehce pozměněný trailer.

Konečně jsme se dočkali první upoutávky na Elysium Neilla Blomkampa. Film měl původně jít do kin už letos v březnu, nicméně Sony se rozhodlo vydání odložit na srpen, údajně kvůli výhodnějšímu postavení oproti tehdejší konkurenci. Ať už to bylo jakkoliv, čas navíc trikařům prospěl, futuristický svět, nejrůznější roboti i vznášedla působí ve většině scén velice přesvědčivě. Zásluhu na tom nese možná i Blomkampova proslulá úspornost (svou prvotinu Distrikt 9 natočil za minimální náklady a vizuálně se mohl poměřovat s leckterým blockbusterem), a pak také způsob, jakým byl film natáčen. Místo budování komplexních kulis nebo hrátek před zeleným pozadím režisér v mnoha případech sázel na skutečná prostředí, kterým pomocí citlivého zásahu digitálních mágů pouze dodal futuristickou patinu. Kupříkladu scény ze zpustošené přelidněné Země se točily ve slumech Mexico City.

První trailer se soustředí především na představení světa a zápletky, avšak zahraniční novináři viděli podstatně delší, desetiminutovou upoutávku, a slibují, že líbivých vizuálů je podstatně víc a že vedle budování světa nás čeká i spousta skvěle vypadající akce, ke které jsme v prvním traileru zatím dostali pouze přivonět. Konkrétně se mámě těšit na poměrně unikátní využití slow-motion, popřípadě souboje ve vesmíru. Podobně jako u Distriktu 9 nemáme čekat žádné sáhodlouhé vysvětlování, budeme údajně po hlavně vhozeni do funkčního světa, jehož fungování by mělo být odhalováno skrze samotné vyprávění příběhu.

Jak naznačuje sám trailer a jak už asi víte, Elysium je orbitální stanice, kde v blízké budoucnosti žijí vyvolení jako v utopii, bez jakýchkoliv světských starostí. To je vykoupeno přísnou segregací od zbytku pozemské populace, která nadále živoří v přelidněných troskách naší planety. Hrdina s tváří Matta Damona se musí navzdory svému prostému původu dostat na Elysium, aby zde pomocí pokročilých technologií zachránil svůj holý život, a podle náznaků také „nás všechny“. Uvidíme, co se pod tímto všeobjímajícím sloganem bude skrývat, snad se film nesníží k laciné agitce ve stylu „bohatí jsou zlí a chudí utiskovaná neviňátka“.

Elysium: První trailer

Elysium: Mezinárodní trailer

Zdroje: Slashfilm, Collider

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest