Spider-Man: Obsazení Toma Hollanda předcházel urputný boj

Spider-Man: Obsazení Toma Hollanda předcházel urputný boj | Fandíme filmu
Marvel / Sony Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Britský rodák se sice zalíbil Marvelu, jenže studio Sony mělo výhrady.

Tom Holland se coby Peter Parker alias Spider-Man osvědčil. Filmoví fanoušci si jej zamilovali, herecky také neměl problém, tudíž castingové oddělení odvedlo před lety slušný kus práce. V roce 2016, kdy se Holland prvně objevil na plátnech kin jako pavoučí teenager v týmovce Captain America: Občanská válka, měl za sebou několik zajímavých roliček, leč na průlom bezpochyby teprve čekal. Nakonec se na něj štěstí usmálo, neboť bratři Russoové v něm viděli talentovaného mladíka, jenž potřebuje dostat pořádnou šanci. I proto mu nabídli úlohu Spider-Mana, s čímž neměl šéf Marvelu Kevin Feige absolutně žádný problém. Nicméně tak lehké to zas nebylo, jelikož studiu Sony, jež postavu Marvelu v rámci vzájemné dohody zapůjčilo, se výběr zcela nelíbil.

Joe Russo v rozhovoru pro magazín GQ na castingové dohady zavzpomínal: "Promluvili jsme si o Hollandovi s Feigem z Marvelu a byl nadšený. Pak jsme zamířili do Sony. Ti se netvářili zrovna dvakrát pozitivně. Stoprocentně platí, že Sony se zdráhalo dát nám požehnání, takže jsme Hollanda s sebou tahali znovu, znovu a znovu. Byli jsme neúnavní ve snaze vnutit ho studiu." Zručný filmař rovněž poznamenal, že v Sony byli očividně z celé spidermanovské "transakce" nervózní. Měli strach, že finančně ostrouhají a nedokáží z "výpůjčky" vytřískat dostatečnou nadhodnotu. Současně se hlavounům v Sony nepozdával Hollandův věk. Byli nesví z toho, že devatenáctiletý klučina má být hvězdným superhrdinou, ale Russoové přesně tohle potřebovali a chtěli. Naštěstí vše dobře dopadlo a Holland úlohu pavoučího hrdiny uzmul. A jak nedávno přiznal, rád by Spider-Manem zůstal tak dlouho, jak jen to bude možné.

Zdroj: GQ

Foto: Marvel / Sony

Captain America: Občanská válka

12.04.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 2

Spider-Man: Obsazení Toma Hollanda předcházel urputný boj | Fandíme filmu Spider-Man: Obsazení Toma Hollanda předcházel urputný boj | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest