Terminátor 2: James Cameron chtěl proti sobě postavit dva Schwarzeneggery

Terminátor 2: James Cameron chtěl proti sobě postavit dva Schwarzeneggery | Fandíme filmu
TriStar Pictures
Zobrazit dalších 6 obrázků
Proč nedošlo k souboji T-800 versus T-800?

Akční sci-fi Terminátor z roku 1984 se nesmazatelně zapsalo do dějin kinematografie a představilo nám jednoho z ikonických hollywoodských záporáků. Nezastavitelný, bezcitný a chladný vraždící stroj T-800 si střihnul Arnold Schwarzenegger, kterého z režijní sesle naváděl James Cameron. Patrně netřeba připomínat, o co v jedničce jde, ale pro jistotu: Z roku 2029 je do Los Angeles roku 1984 vyslán zabijácký stroj podobný člověku. Dostal za úkol zabít Sarah Connor dřív, než přivede na svět syna, jenž se má o něco později stát vůdcem přeživších v kruté válce proti strojům. Naštěstí lidé žijící v budoucnosti stihli vyslat do současnosti (minulosti) také svého muže, který se měl pokusit Sarah za každou cenu zachránit. Schwarzenegger se na roli nesmlouvavého zabijáka dokonale hodil, leč vzhledem k narůstající oblibě se začalo uvažovat o tom, že by za pomoci scenáristických kliček přešel ve dvojce na druhou stranu.

TriStar Pictures
Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Cameron patří k tvůrcům, kterým to v hlavě neustále šrotuje, proto hned po uvedení jedničky začal přemýšlet o dvojce. Terminátor 2: Den zúčtování sklidil v roce 1991 obrovský úspěch, přičemž rakouský svalnatec tentokrát vystupoval na straně dobra. T-800 měl za úkol ochránit Johna Connora před progresivním modelem T-1000, jenž byl vyroben z tekutého kovu. Role se ujal Robert Patrick a výsledkem byla epická řežba dvou titánů, jež platí za jednu z nejlepších akčních sci-fi všech dob. Nicméně dvojka mohla klidně vypadat naprosto jinak.

Když Cameron s parťákem Williamem Wisherem začali řešit scénář ke dvojce, napadlo je, že by se Schwarzenegger znovu vrátil coby vrahoun vyslaný z budoucnosti, aby odstranil Connora. Opětovně se mělo jednat o model T-800, který si to měl v tomhle případě rozdat s přeprogramovaným T-800 taktéž s tváří Schwarzeneggera. Ačkoliv se nápad oběma líbil, nakonec se rozhodli ideu opustit. Cameronovi přišlo, že by to celé mohlo být až příliš překombinované. Navíc si byl vědom, že by bylo nutné dvě mašiny na zabíjení nějak vizuálně odlišit, ovšem nechtěl, aby Schwarzenegger trávil každý natáčecí den několik hodin v maskérně. Prim však hrálo měřítko atraktivity. Cameron vnímal souboj dvou T-800 jako de facto ekvivalent k jedničce. Diváci znali schopnosti tohoto terminátořího typu, tudíž akce byla předvídatelná. To byl důvod, proč byl do minulosti vyslán modernější a nebezpečnější model.

Zdroj: ScreenRant

Foto: TriStar Pictures

Terminátor 2: Den zúčtování

01.07.1991 | USA, Francie
Akční, Sci-Fi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 7

Terminátor 2: James Cameron chtěl proti sobě postavit dva Schwarzeneggery | Fandíme filmu Terminátor 2: James Cameron chtěl proti sobě postavit dva Schwarzeneggery | Fandíme filmu Terminátor 2: James Cameron chtěl proti sobě postavit dva Schwarzeneggery | Fandíme filmu Terminátor 2: James Cameron chtěl proti sobě postavit dva Schwarzeneggery | Fandíme filmu Terminátor 2: James Cameron chtěl proti sobě postavit dva Schwarzeneggery | Fandíme filmu Terminátor 2: James Cameron chtěl proti sobě postavit dva Schwarzeneggery | Fandíme filmu Terminátor 2: James Cameron chtěl proti sobě postavit dva Schwarzeneggery | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest