Tides: V postapokalyptické sci-fi se je Země zaplavená a divoká

Tides: V postapokalyptické sci-fi se je Země zaplavená a divoká | Fandíme filmu
Constantin Film / Studio Babelsberg
Zobrazit dalších 6 obrázků
Mistr katastrof Roland Emmerich vyprodukoval mix Potomků lidí, Vodního světa či Šíleného Maxe. Pusťte si trailer.

Německo-švýcarské postapokalyptické sci-fi Tides se odehrává v době po ničivé globální katastrofě. Země dostala pořádně naloženo a životní podmínky jsou doslova tristní. I tak se rozhodne vesmírná kolonie Kepler vyslat na modrou planetu průzkumníky, kteří se mají porozhlédnout a stav matičky Země zhodnotit. Mise však nezačne zrovna ideálně, poněvadž přistání se úplně nepodaří a astronautka se ocitá sama ve zdevastované pustině. Povrch planety navíc pokrývá voda a ve vzácných okamžicích, kdy se vodní hladina částečně rozevře, vyrážejí přeživší ze svých úkrytů a pokoušejí se najít něco k snědku. Život rovná se strádání, vláda práva skončila a násilí je na denním pořádku. Mladá astronautka přežívá jen velmi těžce, leč i tak nakonec odhalí hrozivé tajemství. Ač nerada, bude muset učinit zásadní rozhodnutí, jež ovlivní budoucnost všech.

Snímek natočil režisér a scenárista Tim Fehlbaum (Výheň), jemuž dobré rady udílel mimo jiné hitmaker Roland Emmerich (Den nezávislosti, Bitva u Midway) coby výkonný producent. Hlavní roli si střihla sympatická Nora Arnezeder (Co den dluží noci, Angelika, Armáda mrtvých) a chybět nebudou ani Iain Glen, Sarah-Sofie Boussnina, Sope Dirisu, Sebastian Roché, Joel Basman, Kotti Yun, Bella Bading, Chloé Heinrich a Eden Gough. Fehlbaumův počin se v létě představí na festivalu Berlinale a posléze by měl zamířit do širší distribuce.

Zdroj: Constantin Film, Berlinale

Foto: Constantin Film / Studio Babelsberg

Galerie: 7

Tides: V postapokalyptické sci-fi se je Země zaplavená a divoká | Fandíme filmu Tides: V postapokalyptické sci-fi se je Země zaplavená a divoká | Fandíme filmu Tides: V postapokalyptické sci-fi se je Země zaplavená a divoká | Fandíme filmu Tides: V postapokalyptické sci-fi se je Země zaplavená a divoká | Fandíme filmu Tides: V postapokalyptické sci-fi se je Země zaplavená a divoká | Fandíme filmu Tides: V postapokalyptické sci-fi se je Země zaplavená a divoká | Fandíme filmu Tides: V postapokalyptické sci-fi se je Země zaplavená a divoká | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest