Pýcha, předsudek a zombie se stále chystá

Pýcha, předsudek a zombie se stále chystá | Fandíme filmu
Přípravy filmu provázejí letité potíže, ale od března je další adaptace knihy od autora Abrahama Lincolna - Lovce upírů opět v přípravě.

Fanoušci Abrahama Lincolna: Lovce upírů zbystřete! Valí se na nás další šílenost, která si s historickými fakty hlavu neláme – Pýcha, předsudek a … zombie! Jako by snad prezident Spojených států stínající upíří krky nezněl dost šíleně a byla potřeba vymyslet ještě něco ujetějšího. Což se zajisté povedlo – klasická novela od Jane Austen zasazená do světa plného mozkožravých příšer, to zní opravdu nemyslitelně. Nejedná se přitom o nijak nový projekt – předloha od Setha Grahame-Smitha (který stojí také u zrodu již zmiňovaného Abrahama Lincolna a scénáře k filmu Temné stíny) byla napsána v roce 2009 a již tehdy se začalo mluvit o jejím převedení na filmové plátno, což se už roky jaksi nedaří.

První problém, se kterým se hororová parodie potýká, je výběr režiséra. A že se kolem projektu točila opravdu zvučná jména. Jako první měl film natáčet David O. Russell (napsal k němu i scénář), který momentálně sklízí úspěch s oscarovým filmem Terapie láskou. Nakonec ale kvůli neshodám s rozvrhem Natalie Portman, která měla ztvárnit hlavní roli, snímek opustil a hledalo se znova. V mezičase odpadla i Natalie (zdálo se jí, že je na roli moc stará). Dalším kandidátem na režii byl David Slade, jehož 30 dní dlouhá noc pozvedla žánr upírský filmů na zcela jinou úroveň a měla nezapomenutelnou atmosféru, nakonec ale smlouvu překvapivě podepsal Mike White (Year of the Dog). Přesto odpadl i on, a to ze stejného důvodu jako Russell – špatné načasování. Jako další byl na režisérský post potvrzen Craig Gillespie – režisér hororového remaku Fright Night, ale kvůli neshodám kolem obsazení hlavních rolí projekt také opustil. Momentálně je tedy místo režiséra neobsazené, určitou alternativou zůstává pouze autor předlohy Seth Grahame-Smith, který se o úkol sám přihlásil.

A jak je to s hereckým obsazením? Po odchodu Portman se mluvilo o Anne Hathaway, ke které se měl připojit James McAvoy. Což by bylo vzhledem k jejich spolupráci na filmu o Jane Austen Vášen a cit poněkud ironické. Stejně tak se ale mluvilo také o Scarlett Johansson, Bradleym Cooperovi, Mie Wasikowské, Elizabeth Benneth, Blake Lively, Emmě Stone či třeba Tildě Swinton. Nikdo z nich se ale do projektu zapojit nechtěl.

S Pýchou, předsudkem a zombíky začínalo vypadat opravdu bledě, ale nebojte se, naděje ještě neumřela! Na začátku minulého měsíce vydalo studio Panorama Media prohlášení, že společně s Darko Entertainment a Handsomecharlie films hodlají film vzkřísit a představit jej v Cannes. Hon na režiséra a hlavní představitelku se tedy znova rozjel. Doufejme, že tentokrát již bude volba konečná. Bude použit scénář od O. Russella, což je pro fanoušky velmi dobrá zpráva. A že těch fanoušků není málo - předloha je ve světě slušný hit, jen v USA se prodalo 1,5 milionu kopií.

A že si nedokážete představit, jak spisovatel do romantického příběhu zakomponoval zombie? Inu, vesničku Meryton napadne podivný mor a mrtví začnou ožívat a toužit po nějaké té šedé kůře mozkové. Hrdinná Elizabeth Bennet je odhodlaná všechny zombie vyhladit a vesnici ochránit, její pozornost ale od boje s nemrtvými odvede arogantní pan Darcy. Jak se těmto dvě mezi nemrtvými povede? Snad se to dozvíme již brzy. Osobně se mi tento nápad docela zamlouvá, jelikož Abraham Lincoln, Lovec upírů mě po čertech bavil a filmy, které se neberou vážně, jsou často opravdu zábavná jízda.

Zdroje: Collider, Slashfilm

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest