Dwayne Johnson se nebrání kandidatuře na prezidenta

Dwayne Johnson se nebrání kandidatuře na prezidenta | Fandíme filmu
Home Box Office
Zobrazit další 2 obrázky
The Rock v Bílém domě? Oblíbený herec uvažuje o kariéře v politice.

Dwayne Johnson má momentálně v Hollywoodu a v showbyznysu obecně neotřesitelnou pozici. Platí za absolutní superhvězdu, projekty si může vybírat, má možnost diktovat si podmínky, určovat si spolupracovníky a investovat nemalé peníze i mimo filmovou sféru (třeba do tequily Teremana). Logicky oplývá nekonečným zástupem fanoušků a desítkami milionů followerů na sociálních sítích (na Instagramu má v tuto chvíli více než 218 milionů sledujících). Jinými slovy, patří k nejoblíbenějším celebritám na světě a očividně vážně přemýšlí o tom, že by tuto fanouškovskou základnu přeměnil ve voličskou bázi. V rámci propagace seriálu Young Rock totiž Johnson znovu zopakoval, že bude-li cítit podporu, nebrání se kandidatuře na post amerického prezidenta.

"Uvažoval bych o budoucí kandidatuře na prezidenta, pakliže o to budou lidé stát. Myslím to naprosto vážně a rozhodně v tomto směru nekecám. Záleželo by to na lidech... Počkal bych a naslouchal. Měl bych prst na tepu doby a nastražené uši."

Těžko soudit, jak by si Johnson mohl reálně ve volební kampani vést, jelikož postrádá zejména politickou praxi (v politických institucích a na regionální úrovni), avšak realitní magnát, miliardář a hvězda realitní show The Apprentice Donald Trump taktéž nepatřil ani zdaleka k etablovaným členům Republikánské strany USA a nominaci nakonec získal (těch faktorů bylo v jeho případě celá řada). Johnson samozřejmě má určité vazby na současný establishment, ovšem pořád se jedná spíše o formální vztahy, nikoliv reálnou podporu, která bývá v rámci amerického volebního systému klíčová. Sluší se připomenout, že v roce 1980 vyhrál prezidentské klání Ronald Reagan, relativně úspěšný hollywoodský herec, jenž však v době před kandidaturou zastával osm let post kalifornského guvernéra (1967-1975). Ostatně i sám Johnson naznačil, že pozice guvernéra by jej také lákala, kdyby cítil, že lidé/voliči si to přejí.

Zdroj: USA Today

Foto: HBO

Galerie: 3

Dwayne Johnson se nebrání kandidatuře na prezidenta | Fandíme filmu Dwayne Johnson se nebrání kandidatuře na prezidenta | Fandíme filmu Dwayne Johnson se nebrání kandidatuře na prezidenta | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest