Čaroděj ze země Oz: Jeden z nejvlivnějších filmů historie dostane nové zpracování

Čaroděj ze země Oz: Jeden z nejvlivnějších filmů historie dostane nové zpracování | Fandíme filmu
Metro-Goldwyn-Mayer
Zobrazit dalších 5 obrázků
Režisérka Watchmenů chystá novou verzi americké rodinné klasiky.

Rodinné fantasy dobrodružství Čaroděj ze země Oz (The Wizard of Oz) se řadí mezi americké klasiky. Světoznámý příběh z pera Lymana Franka Bauma se dočkal mnoha filmových i televizních zpracování, přičemž nejznámější verzí je ta z roku 1939 s kouzelnou Judy Garland v hlavní roli. Pakliže jste četli, případně jste viděli film, určitě si pamatujete, že hlavní hrdinkou je Dorotka Gale. Sirota, která vyrůstá u své tety a strýce na zaprášené farmě v Kansasu, kde žije jednotvárný monotónní život. Dorotčino přání dostat se do úplně jiného světa "tam za duhu" se splní ve chvíli, kdy je spolu se svým pejskem Totem odnesena tornádem do země Oz. Když se tam však dostane, přijde na to, jak moc jí rodina chybí a chce se vrátit zpět do Kansasu. A tak s pomocí Hodné čarodějnice ze severu, Strašáka, Plecháče a zbabělého Lva se vydává na cestu dlážděnou žlutými cihlami do Smaragdového města, kde žije všemocný Čaroděj ze země Oz, který jí možná pomůže vrátit se zpět do Kansasu.

Bylo nad slunce jasné, že Dorotka se jednoho krásného dne vrátí na stříbrná plátna a tentokrát u toho bude coby režisérka Nicole Kassell, jež natočila první, druhou a osmou epizodu úspěšného seriálu Watchmen (u seriálu působila i v roli výkonné producentky). Ačkoliv se v posledních letech věnovala výhradně televizní/seriálové produkci, tak s celovečeráky své zkušenosti má, neboť je podepsána pod snímky The Woodsman a Malý kousek nebe. Nová verze Čaroděje ze země Oz bude čerpat ze scénářů z per Darrena Lemkeho a taktéž dvojice Neil Widener a Gavin James. O projektu se nemluví jako o remaku milovaného filmu z roku 1939, ale spíše jako o svěžím pojetí, které by mělo vycházet především z knihy.

Zdroj: Deadline

Foto: Metro-Goldwyn-Mayer

Galerie: 6

Čaroděj ze země Oz: Jeden z nejvlivnějších filmů historie dostane nové zpracování | Fandíme filmu Čaroděj ze země Oz: Jeden z nejvlivnějších filmů historie dostane nové zpracování | Fandíme filmu Čaroděj ze země Oz: Jeden z nejvlivnějších filmů historie dostane nové zpracování | Fandíme filmu Čaroděj ze země Oz: Jeden z nejvlivnějších filmů historie dostane nové zpracování | Fandíme filmu Čaroděj ze země Oz: Jeden z nejvlivnějších filmů historie dostane nové zpracování | Fandíme filmu Čaroděj ze země Oz: Jeden z nejvlivnějších filmů historie dostane nové zpracování | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest