The Toxic Pigs Of Fukushima: Dokument přibližuje lov radioaktivních prasat v Japonsku

The Toxic Pigs Of Fukushima: Dokument přibližuje lov radioaktivních prasat v Japonsku | Fandíme filmu
Valparaiso Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Po havárii se musela japonská Fukušima vyrovnat nejen s radiací, ale také vyřešit problém radioaktivních divočáků.

Britský dokumentarista Otto Bell zabodoval v roce 2016 se snímkem Malá sokolnice, v němž se zaměřil na příběh třináctileté Aisholpan pocházející z Mongolska, která má jediná přání - stát se sokolnicí a pokračovat tak v rodinné tradici, stejně jako její otec a dědeček. K naplnění svého snu musí překonat pouze jedinou, za to ovšem zásadní překážku. Sokolnictví je odedávna vyhrazeno pouze mužům a stařešinové se k myšlence, že by se dívka mohla stát sokolnicí, staví značně nedůvěřivě. Poutavý snímek zazářil na festivalech všude po světě a otevřel Bellovi dveře k dalším projektům. Jedním z nich je i dokument The Toxic Pigs of Fukushima.

Jak asi každý ví, v japonské Fukušimě došlo v roce 2011 k havárii jaderné elektrárny, která vyústila v exodus tisíců obyvatel. O několik let později se lidé chtěli do svých domovů vrátit, leč odrazovaly je v prvé řadě vysoké hodnoty radiace a rovněž je děsili nebezpeční toxičtí divočáci. Ti nejenže tu a tam útočí na lidi, ale taktéž s sebou všude "nosí" radioaktivní materiál. Maso divočáků je tradičně považováno za delikatesu, avšak testy na ulovených exemplářích potvrdily, že kontaminace nedovoluje maso konzumovat. Někteří divočáci v sobě měli 300násobně více radioaktivního izotopu cesia, než by bylo bývalo bezpečné. I proto vláda podporuje systematický odstřel divočáků, kteří se usídlili ve vybydlených domech a brázdí opuštěné ulice.

Zdroj: Deadline

Foto: Valparaios Pictures

Galerie: 5

The Toxic Pigs Of Fukushima: Dokument přibližuje lov radioaktivních prasat v Japonsku | Fandíme filmu The Toxic Pigs Of Fukushima: Dokument přibližuje lov radioaktivních prasat v Japonsku | Fandíme filmu The Toxic Pigs Of Fukushima: Dokument přibližuje lov radioaktivních prasat v Japonsku | Fandíme filmu The Toxic Pigs Of Fukushima: Dokument přibližuje lov radioaktivních prasat v Japonsku | Fandíme filmu The Toxic Pigs Of Fukushima: Dokument přibližuje lov radioaktivních prasat v Japonsku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest