Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch

Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch | Fandíme filmu
Freestyle Digital Media
Zobrazit dalších 8 obrázků
V tomhle případě vystřídá čarodějnici zvrhlý zabiják.

Hororový snímek Záhada Blair Witch z roku 1999 asi každý zná, přičemž kultovního statutu dosáhl díky tehdy "revolučnímu" způsobu natáčení (found footage). Hluboký les, šero a tma, strach z neznámého, děsivá legenda a strašidelné zvuky. Dokonalá kombinace pro sugestivní podívanou. Netřeba zapomínat, že režiséři Daniel Myrick a Eduardo Sanchéz dokázali rozjet extrémně vyvedenou mystifikační kampaň, jež zmátla doslova celý svět. Vyjma systematického utvrzování, že se jedná o autentické záběry, tiskli a vylepovali letáky s obličeji "pohřešovaných studentů", točili rozhovory s jejich rodinami, přáteli nebo učiteli a na veřejnosti předváděli nalezené kamery (přirozeně se jednalo o podvrh). Nakonec se jim podařilo napálit nejednoho filmového fandu a výjimečným způsobem zpeněžit geniální ideu.

Na takový obrovský úspěch mohou tvůrci podobně laděného mysteriózního hororu Red Woods dozajista zapomenout, ovšem to neznamená, že si napínavé béčko nenajde své příznivce. V appalačských lesích bude opět trpět partička dobrodruhů, když se nevinná zábava změní v boj o přežití. Nejprve nic nenasvědčuje tomu, že by se mělo něco zvrtnout. Skupinka objíždí staré domy či rozvaliny a snaží převyprávět příběhy s nimi spojené. Naneštěstí se jednoho nepěkného dne něco pokazí, když se ocitnou na druhé straně barikády. Z lovců hrůzných příběhů se totiž stávají protagonisté jednoho takového. Uvězněni v temných hvozdech si uvědomí, že se stali obětí manipulace a zlo číhá někde mezi nimi. Bohužel, v novém scénáři se nepočítá s tím, že někdo z nich přežije. Režíruje dle vlastního scénáře Nicholas Danko a v hlavních rolích se představí Michael Barnett, Brian E. Steed, Jacquelynn Ware, Justin Rose, Jennifer Milligan a Michael Cruse. Premiéra proběhne skrze VOD a americké kabelovky 5. února 2021.

Zdroj: Freestyle Digital Media

Foto: Freestyle Digital Media

Galerie: 9

Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch | Fandíme filmu Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch | Fandíme filmu Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch | Fandíme filmu Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch | Fandíme filmu Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch | Fandíme filmu Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch | Fandíme filmu Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch | Fandíme filmu Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch | Fandíme filmu Red Woods: Nový horor se pokouší napodobit Záhadu Blair Witch | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest