Bleskovky: Šílená sci-fi o milostném trojúhelníku s černou dírou

Bleskovky: Šílená sci-fi o milostném trojúhelníku s černou dírou | Fandíme filmu
Quiver Distribution
Zobrazit další 2 obrázky
Režisér kultovky Věčný svit neposkvrněné mysli chystá další neortodoxní romanci. Bude se vraždit a budou potíže s drogami.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Oscarová McDoramand v náboženské komuně

Frances McDormand, která aktuálně boduje s dramatem Země nomádů, si zahraje v hodně nepříjemném příběhu. Novinka se jmenuje Women Talking a pojednává o skupině žen z izolované náboženské kolonie, kterým se jen obtížně daří udržet víru poté, co muži kolonie spáchají několik sexuálních útoků. Snímek vychází z knižní předlohy Miriam Towes. Režíruje Sarah Polley, nominovaná na Oscara za scénář k snímku Daleko od ní. Produkuj Plan B – produkční tým Brada Pitta.

Velká opioidová krize

Snímek Crisis, někdy známý také jako Dreamland, pojednává o problému opioidové krize. Čeká nás několik propletených dějových linek: Příběh obchodníka s drogami, který ve spolupráci s několika kartely pašuje Fentanyl. Příběh architektky, která se snaží vzpamatovat ze závislosti na Oxycodonu a zjistit pravdu za zmizením svého syna. A příběh univerzitního profesora, který se musí vypořádat s nečekaným zjištěním o svém zaměstnavateli, farmaceutické firmě, která přináší na trh nové „nenávykové“ léky proti bolesti. Snímek natočil Nicholas Jarecki, který má na triku Smrtelné lži. V hlavních rolích Gary Oldman, Evangeline Lilly a Armie Hammer, které doplňují Michelle Rodriguez, Luke Evans, Sam Worthington, Lily-Rose Depp, Indira Varma, Greg Kinnear, Kid Cudi nebo Martin Donovan. Pátého března bude snímek uvedený na VOD.

Skutečný příběh úprku před spravedlností

Loni obletěly svět zprávy o tom, jak uprchl bývalý šéf společnosti Nissan Carlos Ghosn, když čekal na soud kvůli obvinění z finančních přestupků v Japonsku. Aktuálně vznikají film a televizní série o Michaelu Taylorovi, bezpečnostním expertovi, který Ghosonův útěk zosnoval. V hlavní roli vystoupí držitel Oscara Sam Rockwell, scénář napsal Davey Holmes. Televizní série se zaměří na mladšího Taylora a jeho soukromé bezpečnostní zakázky, na kterých pracoval po odchodu z armády. Taylor, bývalý člen speciálních jednotek, se domníval, že při „osvobozování“ Ghsosna vykonává vlasteneckou povinnost a celovečerní film se zaměří na samotný útěk, ale i následný Taylorův boj s úřady, které po průšvihu mezinárodních rozměrů jeho samého hodlaly vydat ke stíhání do Japonska.

Šílená sci-fi o lásce k černé díře

Michel Gondry je známý především pro oblíbený Věčný svit neposkvrněné mysli. Aktuálně chystá adaptaci románu As She Climbed Across the Table od Jonathana Lethema. Zvláštní sci-fi pojednává o milostném trojúhelníku mezi mužem, ženou a černou dírou. Příběh kombinuje fyziku, alternativní reality, přemítání o vědecké objektivitě a výstřednost s obsesivní povahou lásky. V centru dění jsou vědci Alice a Phillip, kteří vytvoří černou díru a pojmenují ji Lack. Lack je hodně vybíravý v tom, jaké objekty vcucne do své nicoty. Některé si vybírá a jiné odmítá. Alice tuhle vybíravost vnímá jako neodolatelnou osobnost. Pro jejího bývalého přítele Phillipa se černá díra stává sokem v lásce, vyvolá v něm sinou žárlivost a přiměje jej, aby se vydal na prakticky nemožnou výpravu napříč paralelními světy a pokusil se získat Alicinu lásku zpět. Scénář adaptuje Joe Penahall (Cesta, Mindhunter).

Ostré recenze vedou až k vraždě

Dobové drama Curtain Call se odehrává v Londýně 30. let minulého století. Pojednává o divadelním kritikovi (Simon Russell Beale), jeho věrném asistentovi (Pappa Essiedu), majiteli novin (Colin Firth), který se chce kritika zbavit a herečce (Gemma Arterton), která je zdrcená ničivými divadelními recenzemi. Kritik se snaží situaci ustát za každou cenu a všechny ústřední postavy se zaplétají do sítě vydírání, podrazů, zrady a vraždění. Na motivy románu Anthonyho Quinna napsal scénář Patrick Marber. Režíruje Anand Tucker.

Jack Huston vs. drogy

Jack Huston si zahraje hlavní roli ve snímku Wash Me in the River. Je to už druhá náhrada. Nejprve měl ústřední postavu ztvárnit Taylor Kitsch, následně Machine Gun Kelly. Těšit bychom se měli na akční thriller ve stylu Tahle země není pro starý. Huston ztvární bývalého narkomana, který se postupně vypořádá s každým drogovým dealerem, který mohl mít prsty ve smrti jeho snoubenky. V patách jsou mu dva poldové. Kromě Hustona ve snímku hrají Robert De Niro a John Malkovich. Režíruje Randall Emmett. Scénář napsali Adam Taylor Barker a Chris Sivertson. Natáčení probíhá v Georgii a Portoriku.

Titulní foto je ze snímku Crisis (Quiver Distribution)

Zdroje: Deadline I, II, III, IV, Variety, The Hollywood Reporter

Galerie: 3

Bleskovky: Šílená sci-fi o milostném trojúhelníku s černou dírou | Fandíme filmu Bleskovky: Šílená sci-fi o milostném trojúhelníku s černou dírou | Fandíme filmu Bleskovky: Šílená sci-fi o milostném trojúhelníku s černou dírou | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest