Bleskovky: Strýček zabiják Wick, ale i škola pro exorcisty

Bleskovky: Strýček zabiják Wick, ale i škola pro exorcisty | Fandíme filmu
Lionsgate
Vzniká akční komedie o zabijákovi "strýčku Wickovi" nebo nová variace na Rosemary má děťátko. Šarlatán jde do ciziny.

Bleskovky je rubrika určená kratším zprávám a zajímavostem, které neplní titulní stránky, ale zaslouží si svůj prostor.

Šarlatán míří do ciziny

Šarlatána potkal další mezinárodní úspěch. Snímek Agnieszky Holland byl zakoupený pro distribuci v Británii a Irsku. Už na podzim pak byla práva odprodána do Spojených států. Šarlatán je zařazený do výběru 93 mezinárodních filmů, které budou usilovat o oscarovou nominaci, loni byl nominovaný na evropské filmové ceny. Byl uvedený na prestižním festivalu v Berlíně a stal se součástí výběru pro festival Telluride. Nedávno se film dočkal také pěti nominací na Cenách české filmové kritiky. Nezbývá, než umělecké skupině kolem Agnieszky Holland, Marka Epsteina a otce a syna Trojanových gratulovat. (Zdroj: Variety)

Škola pro exorcisty

The Devil’s Light je chystaný nadpřirozený thriller režiséra Daniela Stamma. Ve filmu se po celém světě objevuje tolik případů démonického posednutí, že se Vatikán rozhodne otevřít v šesti zemích světa školy exorcismu. Hrdinkou filmu je sestra Ann, pětadvacetiletá jeptiška, která věří, že vymítání je jejím posláním. Proti ní však stojí tradice – pouze kněží smějí vykonávat exorcismus, setry nikoliv. Profesor cítí, že má Ann velké nadání, a tak jí dovolí, aby se alespoň jako pozorovatelka zúčastnila vymítačského tréninku. Její touha prokázat vlastní schopnosti nabere nečekaný směr, když potká jednoho z nejnarušenějších pacientů školy. Při vzájemných hrůzostrašných setkáních je Ann svědkem toho, jak démonická síla s tajemnou vazbou k její vlastní minulosti zamořuje školu. Síla zla i její vlastní překvapivé schopnosti se začínají odhalovat v plném rozsahu. V hlavních rolích Jackie Byers, Colin Salmon a Virginia Madsen. (Zdroj: Bloody Disgusting)

Že by stárnoucí verze Johna Wicka?

Uncle Wick je nová akční komedie od Willa Grahama, dosavadního režiséra komediálních seriálů a skečů. Hrdinou snímku je šestnáctiletý Benji Stone, milý, ale nepříliš oblíbený kluk, který je nečekaně vtažený svým strýčkem do velkého průšvihu. Strýček má Benjiho přes víkend hlídat, ale ukáže se, že je to bývalý tajný zabiják, který synovce učiní součástí mezinárodního vražedného plánu. Docela by nás zajímalo, zda si název snímku nějak střílí z Johna Wicka, populární zabijácké série s Keanu Reevesem… (Zdroj: Deadline)

Vyšetřování z pohledu okultistky

Nadpřirozený thriller How to Talk With Spirits (Jak komunikovat s duchy) obsadil do hlavní roli Veronicu Cartwright, známou z Vetřelce, Čarodějek z Eastwicku nebo Invaze zlodějů těl. Snímek bude pojednávat o skutečně žijícím médiu, June Ahern, která spolupracovala s policií v okolí San Francisca a pomáhala hledat nezvěstné osoby. Pomocí svých sil napomůže odhalit vraha dcery svojí klientky, jejíž duch pronásleduje pozůstalé. Režíruje Quentin Lee, v dalších rolích vystupují Yuko Tanaka, Michael Copon a Jennifer Field. Scénář vychází z knižní předlohy, kterou napsala samotná June Ahern. Natáčet se má v létě. (Zdroj: Variety)

Vražda při natáčení filmu pro pamětníky

Adrien Brody si zahraje v novém, dosud bezejmenném detektivním thrilleru. Příběh je zasazený do Londýna 50. let minulého století, kdy se zoufalý producent pokouší z populární hry udělat film. Členové štábu začnou záhadně umírat a vyšetřováním případu na pomezí nablýskaného West Endu a špinavého podsvětí jsou pověřeni zkušený inspektor Stoppard (Sam Rockwell) a nezkušená, ale snaživá novicka v podání Saoirse Ronan. Brody hraje filmového režiséra, v další roli se objeví David Oyelowo. (Zdroj: The Hollywood Reporter)

Nová verze Rosemary má děťátko

False Positive (Falešně pozitivní), tak se jmenuje chystaná moderní variace na Rosemary má děťátko. Ústřední pár, Lucy a Adrian, se několikrát pokouší neúspěšně otěhotnět. Nakonec se jim podaří stát klienty proslulého doktora Hidlea a Lucy pak skutečně přijde do jiného stavu. Plod je zdravý, nicméně hrdinka si brzy všimne, že jí na Hidleovi něco nesedí. Na něm i na jejím těhotenství je něco zvláštního.. Lucy hraje Ilana Glazer, která je spoluautorkou scénáře s režisérem Johnem Lee. Jejího muže ztvárnil Justin Theroux, doktora Hidlea Pierce Brosnan. Snímek má být uvedený v letošním roce. (Zdroj: Bloody Disgusting)

Zdroje: Variety, Variety II, Bloody Disgusting, Bloody Disgusting II, Deadline, The Hollywood Reporter

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest