Mercury: Zpěvákův životopis by mohl natočit Tom Hooper

Mercury: Zpěvákův životopis by mohl natočit Tom Hooper | Fandíme filmu
Po dlouhé době je kolem chystaného životopisu frontmana kapely Queen opět živo.

Od roku 2010 je připravován biopic Freddieho Mercuryho, zesnulého frontmana legendární kapely Queen. Natáčet se mělo už v roce 2011, režie se jeden čas měl ujmout Stephen Fears (Královna, Všechny moje lásky). Jenže pak najednou bylo ticho po pěšině a teprve teď se dozvídáme, že by se snímku mohl ujmout režisér Tom Hooper, který nám naposledy představil muzikálové Bídníky. Pojďme si při té příležitosti chystaný životopis představit blíže.

Do hlavní role se počítá se Sachou Baronem Cohenem, což je ideální volba. Cohen je Mercurymu podobný a vedle hereckých kvalit má i jisté pěvecké nadání. To by mohlo být pro roli naprosto nezbytné, protože producenti vážně uvažují o tom, že by nepoužili Mercuryho playback, ale nechali jeho party přezpívat. Což zní jako sebevražedná mise, zvlášť pokud se režie opravdu ujme Hooper a podobně jako v Bídnících po Cohenovi bude chtít, aby písně zpíval přímo na place. K definitivnímu rozhodnutí zatím nedošlo (nebo minimálně nebylo odtajněno veřejnosti), nicméně pokud k přezpívání písní skutečně dojde, bude nesmírně zajímavé sledovat, jak si Cohen s nevděčným údělem poradí.

Do projektu jsou zapojeni i zbývající členové kapely Queen a jak je patrné z předchozích řádků, filmaři mají práva použít její původní repertoár. Scénář napsal Peter Morgan, autor takových filmů jako Králnovna nebo Duel Frost/Nixon. Děj by se měl soustředit na Freddieho život s kapelou, od jejího zformování, až po koncert na charitativní akci Live Aid v roce 1985. Podle posledního prohlášení se má začít točit letos na jaře, aby se stihla premiéra v roce 2014, což je stále reálný termín, zvlášť pokud by vyjednávání s Hooperem nabralo rychlý spád.

Zdroje: Queen Online, Deadline, Deadline II

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest