Run Hide Fight: Při školním útoku udělá naštvaná žačka ze střelců lovnou zvěř

Run Hide Fight: Při školním útoku udělá naštvaná žačka ze střelců lovnou zvěř | Fandíme filmu
The Daily Wire
Zobrazit dalších 5 obrázků
Nová vlna filmů se má postavit „hollywoodským pokusům o podkopání tradičních amerických hodnot“. Pusťte si trailer akce ve stylu Smrtonosné pasti.

Střelba ve školách je bohužel smutnou realitou. Platí to obzvlášť pro Spojené státy, kde dohledáte jen po přelomu tisíciletí desítky případu. Není tedy překvapivé, že se k tématu hlásí i Hollywood. Nejnověji se tragédiemi inspiruje snímek Run Hide Fight.

Jeho hrdinka Zoe (Isabel May) je zocelená rakovinou svojí mámy (Radha Mitchell) a díky společnému lovu s tátou (Thomas Jane) to umí se zbraněmi. Když ve škole zaútočí organizovaní útočníci, tak si Zoe díky svým instinktům dokáže poradit. Ve zveřejněném traileru se snímek tváří jako jakýsi mix Smrtonosné zbraně s pokusem o psychologizaci (melodramatizaci) hrdinky. Teoreticky by to mohla být zábava, ale zároveň takový snímek zavání pořádným průšvihem.

Na jednu stranu je to fantazie stará jako lidstvo samo: Když je někdo v ohrožení, tak je lákavé fantazírovat o tom, jak to agresorovi vrátí i s úroky. Zároveň ale platí, že tohle prostě je citlivé téma. Střelba ve školách je komplexní a závážný problém, který se podepsal do života spousty lidí a dělat z něj akční zábavu, to je bruslení na hodně tenkém ledě. A většina recenzentů, kteří snímek viděli, se zatím shoduje na tom, že jde zkrátka a dobře o nevkusnou záležitost. Producentem snímku je Dallas Sonnier, který stojí za nekompromisními kusy, jako jsou Kosti a skalp, Blok 99 nebo Na špatné straně.

Níž si můžete z přiloženého traileru udělat bližší obrázek o tom, jestli vás osobně bude takovéhle vykreslení skutečných tragédií víc bavit nebo pobuřovat. Film natočil Kyle Rankin, který má za sebou průměrně až podprůměrně hodnocené snímky jako Deb a noc oživlých mrtvol nebo Bitva o Shaker Heights. Po uvedení na festivalu v Benátkách se podařilo zajistit hodně netradiční distribuci, kdy snímek bude od 14. ledna dostupný platícím členům konzervativního serveru The Daily Wire. Duchovní otec serveru Ben Shapiro vysvětluje, že musí začít produkovat vlastní filmy a seriály, protože Hollywood „podkopává hodnoty, které dělají [Spojené státy] výjimečnými“. Zatím není zřejmé, zda bude snímek dostupný i divákům mimo USA.

Zdroj a foto: The Daily Wire

Galerie: 6

Run Hide Fight: Při školním útoku udělá naštvaná žačka ze střelců lovnou zvěř | Fandíme filmu Run Hide Fight: Při školním útoku udělá naštvaná žačka ze střelců lovnou zvěř | Fandíme filmu Run Hide Fight: Při školním útoku udělá naštvaná žačka ze střelců lovnou zvěř | Fandíme filmu Run Hide Fight: Při školním útoku udělá naštvaná žačka ze střelců lovnou zvěř | Fandíme filmu Run Hide Fight: Při školním útoku udělá naštvaná žačka ze střelců lovnou zvěř | Fandíme filmu Run Hide Fight: Při školním útoku udělá naštvaná žačka ze střelců lovnou zvěř | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest