Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum

Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Ve společnosti Valiant pořád doufají, že Bloodshot nakopne propletený komiksový vesmír.

Loňská akční komiksovka Bloodshot nás co do kvalit příliš nenadchla, přičemž termín "nenadchla" dost možná zcela nevystihuje pachuť, která divákovi po zhlédnutí bijáku s Vinem Dieselem v hlavní roli zůstane v ústech. Holohlavý svalovec prostě klasicky šlápl opět vedle a už se asi nemůže dočkat, až se do kin vrátí ve frančíze Rychle a zběsile. I přes slabé recenze a ohlasy se zdá, že komiksové vydavatelství Valiant a distribuční společnosti vidí v látce stále potenciál a výslednou finanční rozvahu nevnímají jako tragickou. Můžeme si jen domýšlet, co to přesně znamená, ale zřejmě se podařilo z rychlého přesunu do digitální distribuce přece jenom nějaký ten dolar vytřískat a náklady třeba i pokrýt. I proto se pravděpodobně Diesel vrátí, když Dan Mintz z mediální společnosti DMG Entertainment před časem uvedl, že Bloodshot 2 by měl vzniknout.

Sony Pictures
Z natáčení snímku Bloodshot (2020)

Aby těch spekulací nebylo málo, tak Mintz posléze potvrdil i snahu o vytvoření celého Valiant universa (VCU - Valiant Cinematic Universe), přičemž se prý pilně pracuje na vyřešení právní a licenční stránky věci. Právě snímek Bloodshot měl po vzoru Marvelu odstartovat vlastní provázaný svět, který by byl postupně zaplněn superhrdiny a postavami z Valiantu. Bohužel, objevily se dvě zásadní překážky. Za prvé, Bloodshot měl v kinech, jak bylo řečeno, slabý rozjezd, divácká obec rozhodně nechrochtala blahem a od explicitního krachu jej zachránil koronavirus a přechod na VOD (teď lze vše hodit na pandemii a nikdo nemůže prokázat, zda by byl film neúspěšný v normálních časech). Za druhé, Sony nemá pod palcem práva na komiks Harbinger, který měl být klíčový z pohledu budování VCU. Ty vlastní studio Paramount Pictures (společně s právy na další komiksové hrdiny jako jsou Ninjak, Shadowman či Faith), kde už se také pod dohledem producenta Neala H. Moritze (přešel kvůli tvůrčím neshodám od Sony k Paramountu) a režiséra Justina Tippinga měl začít chystat nadupaný celovečerák, když se hovořilo o premiéře někdy v roce 2021.

Nezbývá než počkat, na čem se budou vydavatelství, studia a producenti schopni dohodnout, avšak příliš nevěřím tomu, že kolem Dieselova Bloodshota někdy nějaké universum opravdu rozkvete. Dostatečným trestem pro filmové fanoušky by totiž mohl být už Bloodshot 2.

Zdroj: CBR, ScreenRant

Foto: Sony

Galerie: 9

Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum | Fandíme filmu Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum | Fandíme filmu Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum | Fandíme filmu Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum | Fandíme filmu Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum | Fandíme filmu Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum | Fandíme filmu Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum | Fandíme filmu Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum | Fandíme filmu Bloodshot: Propadák s Dieselem chystá nejen dvojku, ale i celé universum | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest