Child 44: Tom Hardy jako sovětský vyšetřovatel

Child 44: Tom Hardy jako sovětský vyšetřovatel | Fandíme filmu
Chystaná adaptace kriminálního thrilleru zasazeného do Sovětského svazu 50. let slibuje napínavé drama a skvělé obsazení.

Dítě číslo 44 je románová prvotina britského spisovatele Toma Roba Smithe nominovaná na prestižní Man-Booker price. Děj kriminálního dramatu je zasazený do Sovětského svazu 50. let minulého století a hrdinou románu je Leo Demidov (česky Lev Děmidov), válečný hrdina a idealistický vyšetřovatel, který věří v zákony i v režim. Když ale začne pátrat po mnohonásobném vrahovi, stane se sám objektem státního vyšetřovní. Vyjde totiž najevo, že aparát o vraždách věděl a toleroval je, protože Sovětský svaz je zemí zaslíbenou, kde nelze přiznat, že by občanům hrozilo nějaké nebezpečí. Demidov je degradován a poslán do vyhnanství. V pátrání pokračuje na vlastní pěst, čímž ohrozí život svůj i své ženy. Román je inspirován skutečným případem takzvaného Rostovského rozparovače a dočkal se dvou (už ne tak kriticky uznávaných) pokračování.

Snímek produkuje Ridley Scott a scénář zadaptoval Richard Price, oceněný Oscarem za Barvu peněz. Neméně zajímavé je potom obsazení. Hlavní roli by si měl zahrát Tom Hardy a jeho ženu Noomi Rapace. Dvojice by tak mohla v těsné návaznosti spolupracovat hned na dvou projektech - nejprve teď v březnu na Animal Rescue a posléze v květnu na Dítě číslo 44. Točit se bude v Budapešti. Joel Kinnaman (seriál The Killing, remake Robocopa) má hrát hrdinova ambiciózního, leč násilného kolegu a Gary Oldman s největší pravděpodobností ztvární vyšetřovatele, který má dopadnout Lea dopadnout.

Vedle silné předlohy a nabitého obsazení je tak nejslabším článkem celého projektu režisér Daniel Espinosa, který se naposledy předvedl veleprůměrným thrillerem Nepřítel pod ochranou. Nicméně jeho předchozí projekt, Snadný prachy, má podstatně lepší reputaci, tak doufejme, že si režisér posledně pouze vybral slabší chvilku. Navíc v tomto případě snad nehrozí zběsilé automobilové honičky s roztřesenou kamerou, takže by mohla silná látka Espinosu podržet.

Zdroje: THR, THR II, THR III, Deadline

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest