Bunker Hill: Zrežíruje Ben Affleck krvavou lázeň?

Bunker Hill: Zrežíruje Ben Affleck krvavou lázeň? | Fandíme filmu
Zobrazit další 1 obrázek
Affleck je po obrovském úspěchu Arga v kurzu a může si vybírat ze širokého spektra projektů. A na co konkrétně se můžeme v jeho podání těšit?

Ben Affleck (Gone, Baby, Gone; Město) je nesmírně nadaným filmařem, což se potvrdilo o nedávné oscarové noci, kdy historické drama Argo, které režíroval, produkoval a střihnul si v něm hlavní roli, získalo sošku v kategorii Nejlepší film. Vyjma této pocty si snímek o amerických rukojmích v teokratickém Íránu připsal kvanta dalších ocenění, když bodoval jak sám režisér, tak i scénárista Chris Terrio. Rodák z Kalifornie definitivně hodil za hlavu všechny kariérní a životní neúspěchy, jež předcházely jeho pohádkovému režisérskému vzestupu, přičemž již v lednu oficiálně potvrdil, že v prvé řadě zrežíruje připravované drama Live By Night.

Mělo by se jednat o filmovou adaptaci románu Dennise Lehanea, jenž se odehrává v době prohibice a popisuje životní peripetie vykutáleného synáčka policejního kapitána. Určitě se dočkáme mafiánů, pašeráků alkoholu, policejní korupce, nelegální barů a krásných žen. Affleck je mistrem v budování autentické dobové atmosféry, což se potvrdilo v případě Arga. O kvalitách předlohy nemůže být pochyb, neboť díla výše zmíněného amerického spisovatele už nejednou posloužila jako předobrazy skvělých filmů (Gone, Baby, Gone; Prokletý ostrov; Tajemná řeka). Kvůli Live By Night se Affleck vzdal role vychytralého podvodníčka v romantickém dramatu Focus, v němž se měl představit po boku Kristen Stewart.

Agilní a energií nabitý herec, režisér a scénárista ovšem plánuje i dál do budoucnosti. Jeho jméno je též spojováno s adaptací knihy Nathaniela Philbricka Bunker Hill: A City, A Siege, A Revolution, jež vtrhne do amerických obchodů zhruba za měsíc (30. dubna). Warneři jsou údajně velmi blízko k získání práv na zfilmování a Affleck je jejich první režisérskou volbou. O scénář by se měl postarat Chris Terrio, pokud tedy k dohodě skutečně dojde. Bunker Hill je příběhem z počátků americké revoluce, kdy gradoval odpor kolonistů vůči britské nadvládě a obchodním restrikcím. Affleck se tedy přesune z revolučního Teheránu zpět do milovaného Bostonu a zprostředkuje nám nejkrvavější bitvu americké války za nezávislost. Dočkat bychom se mohli i pořádně brutální válečné vřavy, neboť 17. červen 1775 se krutě zapsal do dějin Spojených států, když britské jednotky změřily své síly s koloniálními povstalci opevněnými na vyvýšenině poblíž Bostonu. Frontální útok, který si vyžádal stovky lidských životů, by mohl  vypadat na plátnech kin zatraceně efektně. Zvláště, chopí-li se ho takto šikovný režisér.

Zdroje: Collider, Deadline

Galerie: 2

Bunker Hill: Zrežíruje Ben Affleck krvavou lázeň? | Fandíme filmu Bunker Hill: Zrežíruje Ben Affleck krvavou lázeň? | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest