Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze

Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu
Miramax Films
Zobrazit dalších 10 obrázků
Steven Soderbergh upravuje Kafku a chystá pro své fanoušky fajnový box set.

Režisér, scenárista a kameraman Steven Soderbergh se 10. prosince 2020 vytasí s dramedií Nechte je všechny mluvit, která vypráví příběh slavné spisovatelky s tváří Meryl Streep, jež se vydá na cestu se svými dlouholetými přítelkyněmi, aby se pobavila a vyléčila staré rány. A co má talentovaný filmař v plánu dál? V rozhovoru pro server The Daily Beast uvedl, že krom jiného připravuje zvláštní edici box setu, v němž zájemci najdou hned sedm jeho filmů. Explicitně pak zmínil snímky Kafka (1991), Schizopolis (1996) a Hollywood, Hollywood (2002), neboť ty by měly doznat určitých změn. Rodák z Atlanty přiznal, že momentálně zmíněné kousky upravuje (po letech se k němu vrátila práva), tudíž se v případě všech třech někdy v budoucnu dočkáme režisérské verze.

Bleecker Street Media
Steven Soderbergh při natáčení snímku Loganovi parťáci

Týká se to i nekonvenčního, místy vědomě absurdního a kafkovskou atmosférou přeplněného kriminálního dramatu Kafka z roku 1991, které se natáčelo krátce po revoluci v Praze. Snímek samotný se odehrává v prvorepublikovém Československu a líčí vědeckofantastickou detektivku napěchovanou napínavými a současně bizarními scénami. Tajemné pražské uličky prozkoumával na vlastní kůži mimo jiné i britský herec Jeremy Irons coby Franz Kafka a zdatně mu sekundovala Theresa Russell.

Kafka si v zahraničí vykoledoval smíšené recenze, přičemž v českém/československém rybníčku byla kritika o poznání vlídnější. Soderbergh však není s výsledkem zcela spokojen a vyjma toho, že materiál pečlivě zrestauruje, by rád do filmu zpětně trošku zasáhl a určité věci lehce pozměnil. Těžko soudit, co chce Soderbergh vlastně opravovat, leč zřejmě bychom se to měli dozvědět už v příštím roce.

Zdroj: The Daily Beast

Foto: Miramax

Galerie: 11

Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu Kafka: Jeden z prvních zahraničních filmů natočených po revoluci v Československu se dočká nové verze | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest